10 nm üretim süreciyle geliştirilen MediaTek Helio X30'dan detaylar

10 nm üretim süreciyle geliştirilen MediaTek Helio X30'dan detaylar

Bütçe dostu telefonların bir numaralı yongada sistem çözümü tedarikçisi MediaTek, iki sene kadar önce iş ortaklarına sunmaya başladığı Helio çipleriyle üst segmente gözünü dikmişti. On çekirdekli Helio X20 ve X25 çipsetleri yakın zamanda tüketiciyle buluşan Tayvanlı yarı iletken tasarımcısı, şimdiden 10 nm'lik X30'un planlarını yapıyor.

Çin medyasının Helio X30 ile alakalı son haberine göre çipset, TSMC'nin 10 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştiriliyor. Çift çekirdekli 2,8 GHz Cortex-A73 performans işlemci, dört çekirdekli 2,2 GHz Cortex-A53 ve dört çekirdekli 2,0 GHz Cortex-A35 olmak üzere yapısında toplam on çekirdekli bir işlem kümesi barındıran X30, grafik işlemci tarafından ARM yerine Imagination Technologies'in dört çekirdekli PowerVR 7XT GPU'sunu kullanacak.

8 GB'ye kadar LPDDR4 RAM, 26 MP'ye kadar çift kamera, LTE Cat.12, üç taşıyıcı ve UFS 2.1 bellek standartına destek sunan Helio X30'un bunun dışında MediaTek tarafından geliştirilen en yeni Pump Power hızlı şarj teknolojisini de desteklemesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 27.07.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler