On çekirdekli Helio X20'nin işlem performansı şaşırtıyor

On çekirdekli Helio X20'nin işlem performansı şaşırtıyor

2016'da üst seviye donanımlı telefonlar için Helio X20 çipini piyasaya sürecek olan MediaTek, uygun fiyat, düşük enerji tüketimi ve yüksek performansı bir araya getirmeyi başaran ilk üretici olmayı başardı. Samsung ve Qualcomm'un muadil çözümlerine kıyasla daha uygun fiyatlardan şirketlere satılan Helio X20, on çekirdekli mimarisi ve üç farklı işlem kümesi arasındaki uyumu mümkün kılan özel işlem teknolojisiyle MediaTek'i yarı iletken piyasasının yeni gözdesi yapabilir.

Bugün ortaya çıkan GeekBench işlem performansı teknoloji dünyasını etkilemeyi başaran MT6797 model numaralı yongada sistem çözümü, 2,5 GHz çift çekirdekli Cortex-A72, 2,0 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 ve 1,4 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 olmak üzere üç farklı işlem kümesinden oluşuyor. GeekBench'te 2000 puan tek işlemci, 7000 puan çok işlemi performansı elde eden çip, Snapdragon 820 ile Exynos 8890 seviyesinde olduğunu kanıtlamış oldu.

Helio X20'li ilk telefonların önümüzdeki birkaç ay içerisinde tüketiciyle buluşacağını tahmin eden MediaTek, LTE modemli ürünleriyle doğrudan Qualcomm'a rakip olmayı planlıyor. Bu sene rakibine Çin'de büyük kayıplar yaşatan Tayvanlı teknoloji şirketi, 2016'da daha geniş tüketici kitlelerine hitap eden küresel tasarımlara ortak olmayı amaçlıyor.



Eklenme tarihi: 23.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler