On çekirdekli akıllı telefon hazırlığındaki üreticiler belli oluyor

On çekirdekli akıllı telefon hazırlığındaki üreticiler belli oluyor

Bütçe dostu cihazlar için sağladığı çipsetler sayesinde giderek yükselen MediaTek, kısa süre önce ilk daha üst segmente yönelik çözümünü tanıttı. Önceki yongaları 1500-2000 yuan seviyesinde telefonlarda kullanılan Tayvanlı şirket, Helio X20 adını verdiği on çekirdekli ürünüyle 3000 yuanlık telefonlara göz dikti. Digitimes'in son haberine göre, yeni çipseti kullanmayı planlayan küresel çapta üreticiler de pek az değil.

Üç işlem kümesinde toplam on çekirdekli bir işlemci mimarisi kullanan MediaTek MT6797, Huawei ve Xiaomi tarafından ciddi şekilde takip edilirken MediaTek'in diğer müşterilerinin de on çekirdekli telefon planlamalarına başladığı iddia ediliyor. Bu isimler arasında Sony, LG, HTC, ZTE, Lenovo ve Meizu yer alıyor. Bu yıl ilk kez Helio X10 ile HTC'nin üst segment cihazlarında kendine yer bulan şirket, daha pahalı ürünlerin bir parçası olarak daha fazla kar elde etmeyi ümit ediyor.

2015 sonunda ilk on çekirdekli akıllı telefonların satışa çıkmış olacağı tahmin ediliyor. İlk parti çipsetlerde 28 nm üretim sürecinin kullanılması ve 2016'da 20 nm'ye geçilmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 15.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler