MediaTek Helio P25 ile çift arka kameralı ucuz telefonlar geliyor

MediaTek Helio P25 ile çift arka kameralı ucuz telefonlar geliyor

Samsung ile çipset tedariği hususunda işbirliğine giderek müşteri ağını genişleten MediaTek, 2017'ye de ciddi büyüme hedefleriyle girdi. Bütçe dostu mobil cihazların son yıllarda elde ettiği hızlı yükselişte büyük rol oynayan Tayvanlı yarı iletken tasarımcısı, bugün yeni yıldaki ilk çiplerinden birini detaylandırdı.

TSMC'nin 16 nm FF+ üretim süreciyle geliştirilen Helio P25, selefi P20'ye kıyasla %25 enerji tasarrufu vaat ediyor ve MediaTek'in 12-bit Imagiq görüntü sinyal işlemcisiyle bütçe dostu telefonlar için çift kamera kullanımının önünü açıyor. Tek sensörde 24 MP, çift sensörde 13+13 MP arka kamera donanımına destek sunan P25, işlemci ve GPU tarafında ise 16 nm üretim teknolojisi sayesinde daha yüksek frekans hızları sağlıyor.

2,5 GHz sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemci ve 900 MHz ARM Mali-T880MP2 GPU'nun eşlik ettiği yarı iletken çipsetin 2017 ilk çeyreğinde piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Uzak Doğulu kaynaklar, MediaTek'in şimdiden Çinli üreticilerden önemli projeler için onay aldığını ifade ediyor.



Eklenme tarihi: 8.02.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler