Marmaray’da kesintisiz iletişim Turkcell ile mümkün!

Marmaray’da kesintisiz iletişim Turkcell ile mümkün!

29 Ekim’de açılan ve ilk gün bazı aksaklıkların yaşandığı Marmaray’da telefon bağlantısı sorununu Turkcell çözdü. Asya ve Avrupa kıtalarını denizaltından demiryolu ile birbirine bağlayan Marmaray Projesi, Turkcell şebekesinin kapsama alanına dahil oldu.

Tünelin açılışına yetişmek adına bayram boyunca yoğun çalışmalar yapan Turkcell yetkilileri, deniz seviyesinin 60-80 metre derinine inen 1,4 km’lik batırma tünel ile uzunluğu tek yönde 13,6 km‘yi bulan iki yönlü tüneli kapsama altına aldı.

Çalışmalarda; 8,73 km enerji kablosu ve 9,5 km fiber kablo kullanıldı. 820 m feeder, 16 adet repeater, 13 adet kabinet, 54 Adet GSM anteni ve 44 adet GSM ekipmanı (RRU) montajı yapıldı.

Bu sayede, deniz altından geçen tüm tünellerde ve Ayrılıkçeşme, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ile Kazlıçeşme istasyonlarında Turkcell kapsaması sağlandı.

Marmaray Projesi hakkında


Halkalı ile Gebze arasında çalışması planlanan toplam 76,6 kilometrelik Marmaray Projesi'nin 13,6 km’si yer ve deniz altında bulunuyor. 29 Ekim’de açılışı yapılan Marmaray’ın şimdilik sadece Ayrılıkçeşme ve Kazlıçeşme arasındaki 14 km'lik bölümü kullanılabiliyor.



Eklenme tarihi: 1.11.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler