LG, yeni amiral gemisini G2 olarak isimlendirdiğini ilan etti

LG, yeni amiral gemisini G2 olarak isimlendirdiğini ilan etti

LG, 2010'da piyasaya sürdüğü GT540'tan beri mobil cihazlarında kullandığı Optimus markasını rafa kaldırmaya karar verdi. Resmi haber merkezinden yayımladığı son açıklamada, G ve Vu modellerinin artık ayrı seriler haline getirildiği ve Optimus isminin bu çözümlerde kullanılmayacağı beyan edildi.

Optimus G ile başlayıp Optimus G Pro ile devam eden G serisinin üçüncü uluslararası modelinin G2 olarak adlandıracağını bildiren Güney Koreli üretici, teknoloji dünyasının merakla beklediği yeni amiral gemisini resmen tanıtılmadan önce isimlendirerek bir ilke imza attı. 4G LTE Advanced mobil iletişim teknolojisini destekleyen ilk LG markalı telefon G2'nin LG-Qualcomm ortaklığı kapsamında Snapdragon 800 serisi bir yongada sistem çözümüyle donatılacağı da daha önce resmiyet kazanmıştı.

7 Ağustos'ta ABD'nin New York şehrinde düzenlenecek bir basın konferansında duyurulacak Android işletim sistemli akıllı telefon ayrıca, dünyanın en ince Full HD LCD paneli ünvanıyla tanıtılan LG Display üretimi 5.2 inçlik görüntü birimini bünyesinde barındıracak. Farklı tasarımı sayesinde Apple ve Samsung'un aynı segmentteki modelleriyle rekabet edebileceği öngörülen G2, Güney Kore'de kısa süre önce LTE Advanced hizmeti vermeye başlayan SK Telecom ve LG U+ operatörleri aracılığıyla uzak doğulu tüketicilere ulaştırılacak.

LG G2Optimus G Pro'yu çok yakında ülkemizde satışa çıkaracak elektronik devi, G2'nin Türkiye çıkışını bu ürün sebebiyle 2014 başına kadar erteleyebilir. G serisi önceki iki ürünün Türkiye dahil diğer Avrupa ülkelerine geç sevk edilmeye başlaması, G2'nin de pazarın lider firmalarıyla rekabet edebilecek genişlikte bir satış ağına sahip olamayacağına işaret ediyor. Umarız LG, tahminleri boşa çıkarıp 10 milyon satış barajını aşacağını düşündüğü G2'yi en kısa süre içerisinde dünya genelindeki tüketicilerle buluşturur.

LG G2 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 19.07.2013
Kaynak: http://www.lgnewsroom.co.kr/contents/14381

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler