LG'den ekran camına yerleştirilebilen parmak izi okuyucu

LG'den ekran camına yerleştirilebilen parmak izi okuyucu

Mobil ödeme sistemleri için telefonlarda yüksek güvenliğe duyulan ihtiyacın giderek artmasıyla biyometrik sensörler hızla yaygınlaşmaya başladı. Son iki yılda yakaladığı yükseliş ivmesiyle artık her fiyat seviyesinden telefonda kullanılabilecek kadar ucuzlayan parmak izi okuyucular, fiyat engelinden sonra bu sene bir kilometre taşını daha aşmayı başaracak.

LG, bugün alt kuruluşlarından LG Innotek aracılığıyla geliştirdiği yeni parmak izi okuyucuyu tanıttı. Mobil cihazlarda ekranı korumak için kullanılan dayanıklı camdan 0,3 milimetrelik bir kesit alarak bu boşluğa yerleştirilen yeni biyometrik sensör, camın arkasında görünmez bir parmak izi okuyucu meydana getirmiş oluyor. Hem dış etkilere kapalı olan hem de algılama doğruluğu diğer düğme entegreli sensörlere kıyasla daha yüksek ölçülen sensörün bu sene tüketiciyle buluşması bekleniyor.

Medyaya bazı akıllı telefon üreticileriyle görüşme halinde olduğunu doğrulayan LG Innotek, 2016 sona ermeden yeni nesil sensörünü piyasaya sürmüş olmayı planlıyor.



Eklenme tarihi: 2.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler