LG, 2017'den itibaren amiral gemi telefonlarında OLED ekran kullanacak

LG, 2017'den itibaren amiral gemi telefonlarında OLED ekran kullanacak

OLED üretimini tekeli altında bulunduran Güney Kore, sektörün hakimi Samsung dışında LG'nin de çabalarıyla geleceğini güvence altına alıyor. Geçen sene Çinli üreticilere OLED satışına başlayan LG, Apple'nin akıllı saati için de plastik OLED panel tedariği gerçekleştirmişti. Ancak yüksek satış rakamlarına sahip projelerde rol alacak kadar geniş hacimli üretim yapamayan Koreli teknoloji devi, bu sorunu 2017'de aşmayı planlıyor.

Mobil Dünya Kongresi 2016'da Kore basınına konuşan LG'nin mobil bölümünden sorumlu yöneticisi Cho Juno, 2017 ikinci yarısından itibaren kilit öneme sahip üst segment telefonlarda kendi ürettikleri OLED ekranları kullanmaya başlayacaklarını müjdeledi. Firmanın 2017 ilk yarısında üretim faaliyetlerine başlayacak yeni OLED üretim hattı sayesinde büyük projelerle tüketicilerin karşısına çıkmaya hazır olduğu tahmin ediliyor.

LG'nin geçtiğimiz yaz resmiyet kazanan 900 milyon dolarlık OLED yatırımı, aylık 1,5 milyon 5,5 inç panel üretimine imkan tanıyan Gumi tesislerindeki Gen-6 plaka üretim hattını kapsıyor. Tesisten çıkacak ekranlar için Çinli üreticilerle de görüşme halinde olan LG, aynı zamanda vivo ve Oppo ile esnek OLED ekran tedariği için de çalışmalar yürütüyor.



Eklenme tarihi: 1.03.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler