Google Nexus akıllı saate ait özellikler sızdırıldı

Google Nexus akıllı saate ait özellikler sızdırıldı

Nexus 4 ve Nexus 5'in ardından Google ile üçüncü kez yeni bir mobil çözüme imza atmaya hazırlanan LG, son dönemdeki açıklamalarında akıllı saat sektörüne olan ilgisini açıkça dile getirmişti. İlk Nexus saatini üreteceği iddia edilen tecrübeli elektronik devi, WSJ'nin haberine göre; cihazın üretimine bu yıl başlayacak ve en geç tatil sezonunda dünya genelinde satışa başlayacak.

Evleaks'ın yayımladığı yeni detaylar sayesinde tekrar gündeme gelen Nexus Watch, 1,65 inç büyüklüğünde 280 x 280 piksellik kare bir IPS LCD ekran, 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafızaya sahip olacak. Henüz nasıl bir yongada sistem çözümünden gücünü alacağı ve kullanım süresinin hangi düzeyde olacağı bilinmeyen yeni nesil akıllı saat, Android işletim sisteminin giyilebilir aygıtlara özel bir sürümünü önyüklü olarak beraberinde getirecek.

SXSW 2014 festivalinde katıldığı bir konferans kapsamında bazı açıklamalarda bulunan Android takımının lideri Sundar Pichai, çok yakında giyilebilir elektroniklere yönelik API'lerin mevcut olduğu özel bir Android SDK'sı yayımlayacaklarını müjdelemişti. Bu açıklamadan hareketle, Google'nin akıllı saat ve diğer giyilebilir cihazlar üzerine çalışmalarını yoğunlaştırmaya hazırlandığını söylemek mümkün. İnternet devi bununla da kalmayıp Google Glass'tan sonraki yeni giyilebilir çözümünü piyasaya sürecek. Çıkış tarihi ve gizli kalan diğer Google Watch detayları için bizi takip etmeye devam edin.



Eklenme tarihi: 13.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler