LG G6'da kullanılması beklenen iris tanıma teknolojisi tanıtıldı

LG G6'da kullanılması beklenen iris tanıma teknolojisi tanıtıldı

Donanımda esnekliği yakalamak birçok mobil cihaz üreticisinin yatırımlarında ana hedefi oluşturuyor. Bunu son amiral gemi telefonlarında hayata geçirdiği projelerle bir kez daha doğrulayan LG, kendi çipsetini geliştirmekte başarısız olduktan sonra çareyi modüler kasa, kamera ve çeşitli sensör özelliklerinde ilklere imza atmakta aramıştı. Sektörde beklediği etkiyi oluşturamayan firma, gelecek yıl için daha sağlam hamleler hazırlıyor.

Güney Koreli üreticinin çeşitli mobil teknolojilerinin geliştirilmesinden sorumlu alt şirketi LG Innotek, tanıttığı son çözümle LG G serisinin altıncı sürümünde bizi bekleyen ilk yeniliği gün yüzüne çıkardı. İlk defa Galaxy Note 7 ile ana akım olmaya yaklaşan, fakat cihazın üretimden kaldırılmasıyla yeniden geri plana düşen iris tarama teknolojisi, muhtemelen LG'nin yeni amiral gemisiyle 2017'de yaygınlaşma yolunda önemli bir ilerleme katedecek.

LG Innotek, mobil cihazlarda kullanılan çift sensörlü sıradan iris tarama teknolojili ön kameraların aksine kamera sensörüne uyguladığı filtre sayesinde tek sensörde ve çok daha az alan kaplayarak yüksek doğruluk oranına sahip bir iris tarama çözümü geliştirmiş. Çözümün LG G6 ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Cihazda iris taramayla birlikte çok daha geniş kullanım alanına sahip bir elektronik ödeme teknolojisi de eşlik edecek.



Eklenme tarihi: 1.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler