LG G5 resmen tanıtıldı, çıkış tarihi açıklandı

LG G5 resmen tanıtıldı, çıkış tarihi açıklandı

Bu sene amiral gemisini yılın en önemli mobil sektör etkinliğinde tanıtmaya karar veren LG, özgün donanım özellikleriyle dikkat çeken G5'i resmen duyurdu. Yekpare alüminyum kasa tasarımıyla çıkarılabilir pil avantajını bir arada sunmayı başaran belki de ilk akıllı telefon olan LG G5, 2016 model bir amiral gemiden daha fazlasını vaat eden donanım paketiyle baharda tüketicilerin beğenisine sunulacak.

G5'in özgün özelliklerinden bahsetmeden önce başlıca teknik özelliklerini listeleyelim:

- 5,3 inç QHD (2560 x 1440 piksel) IPS Quantum LCD ekran,
- 2,15 GHz çift çekirdekli & 1,59 GHz çift çekirdekli olmak üzere toplam dört çekirdekli Kyro işlemci, Adreno 530 GPU'ya sahip Qualcomm Snapdragon 820 çipset,
- 4 GB LPDDR4 RAM, 32 GB dahili hafıza, 2 TB'ye kadar microSD desteği,
- 16 MP arka kamera, 135 derece açılı 8 MP ikinci arka kamera, 8 MP ön kamera,
- Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11ac, NFC çipi, USB Type-C portu, USB 2.0
- Qualcomm X12 modem çipiyle 450 Mbps'ye kadar LTE mobil veri indirme hızı,
- Parmak izi okuyucu,
- 2800 mAh çıkarılabilir pil,
- Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi, LG UX 5.0 kullanıcı arayüzü



Alüminyum kasaya sahip olduğu için kablosuz şarj desteğinden yoksun olan LG G5, buna rağmen çıkarılabilir pil fonksiyonunu yitirmiş değil. Ekranın altında yer alan alüminyum kasadan ayrı kısmı çıkararak bu pile ulaşmak mümkün. Üstelik bu yuvayı kullanarak cihaz ek donanım aksesuarları da takılabilecek. Kamera tutuşu sağlayan ve beraberinde deklanşör, 1200 mAh ek batarya gibi donanımlar getiren LG Cam Plus ile Bang & Olufsen ses çipiyle üstün ses kalitesi sağlayan LG Hi-Fi Plus modülleri bunlardan şimdilik resmiyet kazanmış olanları. İlerleyen dönemlerde yeni aksesuarlarla zaten oldukça güçlü bir cihaz olan G5'i aksesuarlarla desteklemek mümkün olacak.

Nisan başında satışa çıkacağı ifade edilen LG G5 gümüş, altın, titanyum, beyaz ve pembe renklerde satılacak. Şimdilik cihazın resmi perakende satış fiyatı kesinleşmiş değil. LG G5'in Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 21.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler