LG G5'in kullanıcı arayüzü detaylandı

LG G5'in kullanıcı arayüzü detaylandı

Önümüzdeki perşembe dünya genelinde satışa çıkacak olan LG G5, Koreli üreticinin yeni kullanıcı arayüzünü beraberinde getirecek. Tüketiciyle buluşmadan önce yeni arayüzünü detaylandıran bir video yayınlayan LG, tanıtımdan sonra gerçekleştirdiği önemli bir değişikliği de bu videoyla ortaya çıkardı.

Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini temel alan LG UX 5.0, MWC 2016'daki tanıtımda ayrı bir uygulama menüsü içermiyordu. Cihazın orijinal yazılımında Android platformunun karakteristik özelliklerinden biri olan uygulama menüsünü geri döndürmek için sadeleştirilmiş EasyHome ana ekran başlatıcısına geçiş yapmak gerekiyordu. LG, tüketiciler ve teknoloji medyasından bu büyük değişimle alakalı pek iyi geri dönüşler almamıştı.

Yayınlanan LG UX 5.0 videosu, cihazın özel arayüzünde ilk olarak mevcut olmadığı belirtilen uygulama menüsünün opsiyonel bir özellik olarak G5'e eşlik edeceğini resmen doğruladı. Her ne kadar teknoloji endüstrisi bizleri uygulama menüsünün vadesini doldurmuş bir arayüz fonksiyonu olduğuna ikna etmeye çabalasa da en azından 2016'da Android amiral gemilerinin eski usül düzeni sürdüreceği bu gelişme sayesinde kesinleşmiş oldu.



Eklenme tarihi: 28.03.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler