LG G4'ün Quad HD çözünürlüklü ekranı resmen tanıtıldı

LG G4'ün Quad HD çözünürlüklü ekranı resmen tanıtıldı

Nisan sonunda LG G4 akıllı telefonunu duyuracak olan Koreli elektronik devi, bugün ikinci nesil Quad HD LCD ekranını detaylandırdı. LG'nin ekran üretimi ve ar-ge operasyonlarını yürüten alt şirketi LG Display tarafından yapılan basın açıklamasında, firmanın ilk hücre içi dokunmatik teknolojisinden de bahsedildi.

Geçen sene resmiyet kazanan AIT (Advanced In-Cell Touch) teknolojisi, LG Display mühendisleri tarafından geliştirilmiş. Klasik yöntemde, şeffaf dokunmatik panel yine şeffaf bir yapıştırıcıyla LCD ekran üzerine yerleştirilirdi. Ancak hücre için tekniği, dokunmatik fonksiyon sağlayan katmanın LCD içerisine yerleştirilmesini temel alır. Böylece arka aydınlatmanın yaydığı ışığın daha büyük bir bölümü kullanıcıya ulaşır ve ortaya yüksek parlaklıklı daha ince bir görüntüleme ünitesi çıkar.

İlk Quad HD ekranını geçen sene LG G3 ile piyasaya süren LG, yeni panelin sRGB standardında %20 daha geniş renk yelpazesi sunduğunu, aynı enerji tüketim rakamlarında %30 daha yüksek parlaklık sağladığını ve %50 daha yüksek kontrast oranı elde edebildiğini iddia ediyor. Her yönüyle gelişmiş olduğu açıkça görülen LGD üretimi bu ekranın ay sonunda tanıtılacak olan LG amiral gemi telefonunda kullanılacağı da resmen dile getiriliyor.

3K çözünürlüğe sahip olabileceği konuşulan LG G4, selefi gibi 5,5 inçlik 2560 x 1440 piksellik bir LCD ekranı beraberinde getirecek. Isınma sorunları nedeniyle Snapdragon 810 yerine altı çekirdekli Snapdragon 808'i kullandığı iddia edilen aygıt, deri arka yüzeyiyle alüminyum kasalı rakiplerinden daha farklı bir malzeme tercihiyle tüketicilerin beğenisine sunulacak. Bir ayağı İstanbul'da düzenlenecek olan LG G4 tanıtımına dair tüm detaylar için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 3.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler