LG G4'ün 16 MP arka ve 8 MP ön kamera sensörleri resmen detaylandı

LG G4'ün 16 MP arka ve 8 MP ön kamera sensörleri resmen detaylandı

Nisan etkinliğine doğru kademeli olarak yeni amiral gemisini detaylandıran LG'den şimdi de kamera donanım hakkında önemli bir duyuru geldi. 16 MP çözünürlüklü mobil cihaz kamerası geliştirmeyi başaran üreticiler arasına giren LG Innotek, bugün yayımladığı basın açıklamasıyla G4'e eşlik edecek iki kamerasını detaylandırdı.

f/1,8 diyafram aralığına sahip olan 16 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörü, LG G3'ün Sony üretimi 13 MP sensöründen %80 daha fazla ışık toplayabilecek. Bu sayede gerek sıradan çekimlerde gerekse düşük ışıklı ortamlarda çok daha yüksek detaya sahip, pürüzsüz ve kaliteli fotoğraflar çekmek mümkün olacak.

Ön kamera içinse 8 MP'lik bir donanım hazırlayan LG Innotek, sensöre yerleştirdiği 0,11 mm kalınlığında kızılötesi ışın filtresiyle telefon kullanıcılarının daha net özçekimler kaydedebilmesini sağlamaya çalışmış. İlk defa kendi kamera sensörlerini kullanan bir akıllı telefon piyasaya sürecek olan LG'nin G4'teki çekim performansı bakalım halihazırda piyasadaki en üst düzey çekim kalitesine sahip Samsung ve Nokia çözümlerini alt edebilecek mi.

Bu hafta seri üretimine başlanan kameralar, ilk olarak LG G4 ile tüketicilerin beğenisine sunulacak. 28-29 Nisan tarihlerindeki altı etkinlikle Koreli üreticinin yeni amiral gemi akıllı telefonu dünyaya tanıtılmış olacak. Çıkış tarihinin mayıs sonu olması kuvvetle muhtemel.



Eklenme tarihi: 9.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler