LG G4 Note telefon-tablet melezi 2015 ikinci yarısında geliyor

LG G4 Note telefon-tablet melezi 2015 ikinci yarısında geliyor

Geçen yıl 7 milyon satarak LG'nin en başarılı telefonlarından biri olan G3, bu sene yerini çok daha büyük beklentilerle geliştirilen halefi LG G4 modeline bırakacak.

Mobil Dünya Kongresi 2015'te konuşan LG Mobile CEO'su Cho Ju-no, G4'ün 2015 ikinci çeyreğinde çıkış yapacağını resmen açıklamıştı. Bununla yetinmeyip G4'ten daha iyi bir başka üst düzey telefon üzerinde çalıştıklarını müjdeleyen yönetici, bu ürünü 2015 ikinci yarısında piyasaya sürmeyi planladıklarını bildirmişti.

Bugün LG Mobile CEO'su tarafından bahsedilen en üst seviye LG telefonu hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Korea Herald gazetesi, geçen ay Güney Kore patent ofisine marka başvurusu yapan LG'nin LG G4 Note ismini markalaştırdığını ortaya çıkardı. Uzak Doğulu gazetenin isimsiz kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, yılın ikinci yarısını hedef alan bu telefon-tablet melezi doğrudan Galaxy Note 5 ve iPhone 6s Plus çözümleriyle rekabet edecek.

Daha önce de melez telefon girişimlerinde bulunan LG, önceki dönemlerde G Pro ve Vu telefonlarıyla pek başarılı olamamıştı. Ancak 2015'te dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olma hedefini gerçekleştirmek için geniş ekranlı telefon kategorisinde başarıyı zaruri gören Seul merkezli teknoloji şirketi, G4 Note sayesinde Galaxy Note serisine alternatif olmayı planlıyor. Piyasaya sürüldüğünden beri rakipsiz bir şekilde telefon-tablet segmentindeki serüvenini sürdüren Samsung Galaxy Note ailesi, geçen sene iPhone 6 Plus tehlikesiyle burun buruna gelmişse de; fiyat, tecrübe ve donanımsal çeşitlilik avantajını lehine kullanmayı bilmişti.

LG G4'ün 5,5 inç 3K çözünürlüklü hafif kavis verilmiş bir ekran, sekiz çekirdekli Snapdragon 810 çipset, 3 GB RAM, 16 MP arka ve 5 MP ön kameralarla donatılması beklenirken; G4 Note modelinde Ultra HD bir ekran ve daha gelişmiş bir Snapdragon yongası görebiliriz. Şirketin telefonun geniş ekranından daha iyi faydalanmak adına ne gibi yazılım ve donanımsal eklentilerde bulunacağı merak konusu.



Eklenme tarihi: 12.03.2015
Kaynak: Korea Herald

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler