LG, G3 ve G4 için Android 5.1 Lollipop güncellemesi yayımlamayacak

LG, G3 ve G4 için Android 5.1 Lollipop güncellemesi yayımlamayacak

2014 amiral gemisi LG G3 için Android 5.1 Lollipop güncellemesine dair bir planı olmadığını açıklayan LG, şimdi de yeni üst düzey telefonu G4'ün Android 5.1.1 sürümüne yükseltilmeyeceğini duyurdu. İngiliz operatör O2 ve LG Yunanistan tarafından dile getirilen bu karar, firmanın vakit kaybetmeden büyük Android güncellemesi için çalışmalara başladığını gösteriyor.

Rakibi Samsung, Galaxy S6 ve S6 edge telefonlarını Android 5.1.1'e güncellerken sessiz kalmaya karar veren Güney Koreli üretici, Google I/O 2015'te tanıtılan Android M için port işlemlerine başlamış olabilir. Lollipop sürümünü cihazlarına ilk ulaştıran üreticilerden biri olan LG, muhtemelen Android M sürümünde de benzer bir performans sergilemek istiyor. Henüz resmi sürüm numarası ve stabil düzeye ulaşma tarihi belli olmayan Android M, bir süredir Nexus cihazları için ön inceleme sürecinde test ediliyor.

Beraberinde getirdiği binlerce yeni API sayesinde USB Type-C portu, parmak izi okuyucu gibi donanımlara işletim sistemi seviyesinde destek sağlayan Android M, güç yönetimi hususunda önemli iyileştirmelere sahip. Material Design anlayışını bir adım öteye taşıyan M güncellemesi önümüzdeki haftalarda resmi kod adı ve versiyon numarasıyla teknoloji dünyasının karşısına çıkacak. Yılın üçüncü çeyreğinde mevcut cihazlara ulaştırılması beklenen Android M'nin final versiyonu, ancak yeni kaynak kodlar yayımlandıktan sonra üreticilerin tam zamanlı port sürecine girebilecek.



Eklenme tarihi: 25.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler