Alayım mı?: LG G3

Alayım mı?: LG G3

Teknoloji basınının mobil cihaz odaklı en köklü kaynaklarından biri olan Mobiletişim, sizlere yeni mobil aygıtınızı satın alırken yardımcı olmaya devam ediyor. Bundan sonra "Alayım Mı?" başlıklı tek cihazlık rehberlerle ülkemize giriş yapan yeni telefon ve tabletlerin başlıca teknik özellikleri, artı ve eksileri, kimlere hitap ettiğini ve son olarak kendi tavsiyelerimizi bir araya getireceğiz.

Kısa süre önce Türkiye'de satışına başlanan LG G3, aslında ilk kez 6 etkinlikten oluşan dünya tanıtımının İstanbul'daki ayağında ülkemize ayak basmıştı. LG'nin geçen seneki süper telefonu LG G2'nin LG G3devamı olarak geliştirilen G3, metalik görünüm ve hisse sahip yeni kasası ve yeniden dizayn edilmiş işlevsel kullanıcı arayüzüyle bu cihazdan ayrılıyor. Telefonun başlıca özellikleri şöyle;

- 5,5 inç Quad HD (2560 x 1440 piksel) IPS LCD ekran
- 2,5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC çipset
- 2 GB RAM / 16 GB hafıza, 3 GB RAM / 32 GB hafıza, 128 GB'ye kadar microSD kart desteği
- OIS+ optik görüntü sabitleyicili 13 MP arka, 2,1 MP ön kamera ve Ultra HD 4K video desteği,
- 1 watt hoparlör, kablosuz şarj desteği, kızılötesi ışın sensörü,
- 3.000 mAh pil

Güney Koreli üreticinin en yeni ve güçlü telefonu konumundaki LG G3'ün dikkat çeken teknik özellikleri bunlar. Ancak kağıt üzerindeki verilerden daha değerli olan inceleme sonuçları neler?

LG G3'ün artıları

- Quad HD ekranı G3'ün en büyük avantaj sağladığı donanım. Ultra yüksek çözünürlüklü IPS LCD ile daha canlı görüntüye sahip olmak ve 5,5 inçlik genişleyen alan sayesinde de çok daha fazla içerik görüntülemek mümkün.

- Hem metal gibi görünen hem de bu hissi tüketiciye yaşatan telefon, kavisli arka dizaynı sayesinde kullanıcısının eline uyum sağlayacak. Ayrıca ekranın çok daha ince bir çerçeveye oturtulması, telefonun aynı ekran büyüklüğündeki modellerden daha kolay kullanılabilmesini sağlayacak. Bunu cihazın boyutuna rağmen nispeten hafif tasarlanması destekleyecek.

- Kızılötesi lazer sensörünün desteklediği 13 MP'lik arka kamera, OIS+ optik görüntü sabitleme teknolojisinin de yardımıyla kusursuz fotoğraflar kaydetmeyi kolaylaştırıyor. Piyasadaki en iyi CMOS sensörlerden birini kullanan G3, kamera performansı hususunda üst sıralara oynuyor.


LG G3'ün eksileri

- Her yönüyle yüksek kalite bir kasa bekleyenler, yenilenen kasada alüminyum kullanılmaması nedeniyle eksiklik hissedebilir. Bunun dışında kasanın bir eksikliği bulunmuyor.

- LG G2'nin günlerce tek şarjla kullanım sağlaması, aynı pille gelen LG G3'ün de aynı pil ömrüne ulaşacağı beklentisini doğurmuştu. Cihaz, halen ortalamanın üzerinde bir kullanım süresi vaat etse de, ilk kullanıcıların geri bildirimleri, G2 kadar uzun süreli bir kullanım sağlanamayacağını gösteriyor.

LG G3'ü tıpkı G2'de olduğu gibi rakiplerinden ayıracak en önemli özelliği, üst düzey telefon ortalamasının altındaki perakende satış fiyatı. Ülkemize giriş yaptıktan günler sonra büyük bir indirim alarak 1.699 TL seviyesine kadar gerileyen Android telefon, donanımıyla en güçlü telefonu arayanlar için ilk tercih olduğu gibi fiyatıyla da fiyat-performans kategorisinin en tepesinde oturuyor. Yeni yayımladığımız 2014 Yaz Akıllı telefon satın alma rehberimizde de yer verdiğimiz G3'ün 3 GB RAM ve 32 GB hafızalı en üst versiyonunu 2099 liradan satın almak mümkün.

Akıllı telefon kılıf ve aksesuarları için MobilCadde.com adresine göz atmanızı tavsiye ederiz.



Eklenme tarihi: 13.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler