LG G3'ün teknik özellikleri detaylanıyor

LG G3'ün teknik özellikleri detaylanıyor

Yalnızca arka yüzeyinde fızıksel düğmeye sahip olan ve oldukça ince bir ekran çerçevesiyle gelen LG G2, sıra dışı yapısıyla büyük ilgi görse de satış performansı konusunda aynı başarıyı ortaya koyamadı. Ancak kendini Apple ve Samsung'dan ayıracak niteliklerde bir üst düzey telefon üretmeye devam edeceği bildirilen LG, şimdiden sonraki amiral gemisi için çalışmalara başlamış.

Kısa süre önce ZDNet Korea ve KoreaHerald adlı iki farklı kaynak tarafından rapor edilen veriler ışığında LG G3'ün teknik özellikleri şekillendi. Muhtemelen yine 5,2 inç büyüklüğünde üretilecek QHD (2560 x 1440 piksel) çözünürlüklü LG Display markasına sahip IPS LCD ekranla donatılmasına kesin gözüyle bakılan G3, yaz döneminde LG'nin ortaklık anlaşması imzaladığı Qualcomm yerine firmanın kendi geliştirdiği Odin kod adlı çipsetten gücünü alacak.

64-bit destekli ARMv8 mikromimarisine sahip birinci nesil işlemci ailesi Cortex-A50'nin kullanıldığı sekiz çekirdekli bir yongada sistem geliştiren LG, yeni amiral gemisinde 16 megapiksellik bir kamera sensörüne yer verecek. Basamaklardan meydana gelen bir güç ünitesi, parmak izi okuyucu ve LG'nin geliştirdiği özel yazılım fonksiyonlarını bünyesinde barındıracağı tahmin edilen G3'ün 2014 ikinci yarısı içerisinde çıkış yapacağı belirtiliyor. Cihazın G2 ile aynı çıkış fiyatına sahip olması ve Türkiye'ye yine sonbaharda giriş yapması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 26.12.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler