LG G3 resmiyet kazandı

LG G3 resmiyet kazandı

Resmiyet kazanmadan önce seri üretimi başlayan diğer mobil cihazlarda olduğu gibi LG'nin yeni amiral gemisi de son dönemde onlarca farklı sızıntı sayesinde büyük ölçüde netleşmişti. Bugün Londra'da büyük bir basın konferansı organize eden üretici, LG G3 adını verdiği yeni süper telefonunu duyurdu. G serisinin önceki modelinde olduğu gibi oldukça ince bir ekran çerçevesini beraberinde getiren G3, aynı zamanda bazı özgün mobil cihaz teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor.

LG G3'ün başlıca teknik özellikleri şöyle;

- 5,5 inçlik Quad HD (2560 x 1440 piksel) IPS LCD ekran
- 2,5 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 işlemci, 578 MHz Adreno 330 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 801 çipset
- 2 GB RAM - 16 GB dahili hafıza / 3 GB RAM - 32 GB dahili hafıza, 128 GB'ye kadar microSD kart desteği
- 13 MP kamera, OIS+ optik görüntü sabitleyici, lazer ışınlı otomatik odaklanma, 2,1 MP f/2.0 diyafram aralıklı ön kamera
- Bluetooth 4.0 + LE, Wi-Fi 802.11ac, NFC çipi, Qi kablosuz şarj teknolojisi, A-GPS/GLONASS, SlimPort/microUSB 2.0 veriyolu,
- 146,3 x 74,6 x 8,9 mm boyutları, 149 gram ağırlık
- Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ve LG Optimus UI kullanıcı arayüzü
- 3000 mAh pil

538 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5,5 inçlik bir ekranın eşlik ettiği telefon, selefinden 4 milimetre daha geniş bir yapıda tasarlanmış. Qualcomm'un piyasadaki en güçlü yongasından gücünü alan cihazın dahili hafıza boyutuna göre değişlen iki sistem belleği seçeneği bulunuyor. OIS+ görüntü sabitleme donanımının yanı sıra lazer ışın sensörüyle 0,3 saniyeden daha kısa sürede odaklanabilen ana kamerasına düşük ışık performansı artırılmış bir ön kamera eşlik ediyor. Cihazda ses çıkışı olarak ise, standart modda 1 watt, artırılmış güç modunda ise 1,5 watta ulaşan bir hoparlör mevcut.

LG G2'deki güç ünitesinden %20'ye kadar daha tasarruflu bir pilin güç vereceği aygıtta Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi öny üklü olarak LG G3bulunuyor. Esnek yapıdaki sanal klavye Smart Keyboard, çeşitli kaynaklardan elde edilen verilere göre kullanıcısına önceden tavsiyeler sunan akıllı yardımcı Smart Notice, misafir modu ve Knock Code özgün kilit açma yöntemini beraberinde getiren basitleştirilmiş yeni LG Optimus kullanıcı arayüzüyle zenginleştirilen yazılımın en az iki yıl yeni Android sürümlerine yükseltilmesi bekleniyor.

Metalik görünüme ve metal hissi veren bir dokuya sahip olan plastik kasalı LG G3, siyah, beyaz, altın, mor ve kırmızı renk seçenekleriyle yarından itibaren satılmaya başlayacak. İlk etapta Güney Kore'de tüketicilerle buluşacak ultra yüksek çözünürlüklü akıllı telefon, Avrupa, yani Türkiye ve diğer ülkelere haziran ayı içerisinde giriş yapacak. Dünya genelinde 170'ten fazla operatörle tüketicilere ulaştırılacağı bildirilen G3'ün fiyatına dair gelen ilk bilgiler, LG'nin geçen sene olduğu gibi amiral gemisini rakiplerinden çok daha ucuz fiyatlarla piyasaya süreceği yönünde. 2013 yılındaki üst düzey çözümler 2000 TL barajının üzerindeki fiyatlarla Türkiye'ye gelirken; LG G2'nin ülkemizdeki perakende satış fiyatı 1600 lira düzeyinde olmuştu.

LG G3 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 27.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler