LG G2 için LG G3 kullanıcı arayüzü güncellemesi doğrulandı

LG G2 için LG G3 kullanıcı arayüzü güncellemesi doğrulandı

Uygun fiyatıyla piyasaya sürüldüğünden beri Türkiye pazarının fiyat/performans tablosunun ilk sıralarında yer alan LG G2, bu sene alacağı ikinci büyük güncellemeyle yepyeni bir cihaza dönüşecek. TuttoAndroid sitesi, daha önce LG İtalya'dan yetkililerle görüşerek G2 için yeni kullanıcı arayüzünün port edilmeyeceğini öğrenmişti. Ancak LG GUI olarak bilinen arayüzün gerek basından aldığı övgüler gerekse layık görüldüğü ödüller firmanın kararını değiştirmesine yol açmış.

Eski arayüzünün gereksiz detaylarla dolu olduğunu düşünen Güney Koreli üretici, pastel renkler kullanarak minimalist tasarım anlayışıyla dizayn ettiği LG GUI sayesinde LG G3'ü yaz sezonunun en güçlü telefonlarından biri haline getirdi. Üstün donanımı özgün bir arayüzle birleştiren LG, Knock Code gibi daha önce hiçbir akıllı telefonda görmediğimiz fonksiyonlar geliştirerek yıllardır oluşturmaya çalıştığı marka farkındalığını güçlü yazılımıyla sağlamış oldu. Geçen seneki amiral gemisini bu özelliklerden mahrum bırakma fikrinden caydığı öğrenilen teknoloji devi, yıl sonuna kadar G2 için ilk arayüz güncellemesini tüketicilerle buluşturacak.

LG GUI güncellemesiyle birlikte Android 5.0 veya geçici ismi Android L olarak bilinen Google'nin son işletim sistemi dağıtımı da G2 için doğrulandı. Beklenen bir gelişme olsa da, TuttoAndroid sayesinde ikinci nesil LG G telefonu kullanıcılarının yazılım yükseltmeyle alakalı kaygıları ortadan kalkmış oldu. Maalesef yeniden sertifikalama süreci ve operatör testleri nedeniyle Android L'nin 2015'ten önce kullanıcılara dağıtılması pek mümkün görünmüyor. Sonraki Android versiyonunun resmen detaylanmasıyla birlikte LG'den daha net bir açıklama gelmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 23.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler