LG G2, Ağustos'taki tanıtımdan sonraki 2-3 ayda 100 operatörle satışa sunulmuş olacak

LG G2, Ağustos'taki tanıtımdan sonraki 2-3 ayda 100 operatörle satışa sunulmuş olacak


Yeni amiral gemi akıllı telefonu için tedarik zincirindeki önemli firmalarla ortaklık anlaşması imzalayan LG, hızlı üretim ve ürün dağıtımı hedefine ulaşıp G2 olarak isimlendirdiği cihazını kısa sürede 10 milyon satış barajına ulaştırabileceğine inanıyor. Resmi tanıtımı 7 Ağustos'taki New York etkinliğinde gerçekleştirilecek Android işletim sistemli cihaz, LG Display üretimi 5.2 inçlik Full HD, ultra ince LCD ekran ve Qualcomm'un 2.3 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 ve Adreno 330 grafik işlemcisine sahip MSM8974 Snapdragon 800 yongasını bünyesinde barındıracak.

Alt kuruluşu LG Display'dan ekran tedariğinde sorun yaşaması beklenmeyen Güney Koreli üretici, Qualcomm ile ortaklığını sürdürmeye karar vererek San Diego merkezli yarı iletken uzmanının Snapdragon 800 siparişlerinde öncelikli konuma yükseldi. Aynı durum kamera sensörü satın aldığı Sony için de geçerli. Geçen yıl Samsung'un Galaxy Note 2 için talep ettiği 13 MP'lik sensör siparişlerini elinin tersiyle iten Japon elektronik devi, LG'nin Optimus G modelini gelişmiş Exmor görüntüleme çözümüyle donatmıştı.

MK News adlı uzak doğulu yayın kuruluşunun haberine göre; LG'nin G2 için hayata geçirmeyi planladığı satış ağı, akıllı telefonun 2-3 aylık zaman diliminde 100 operatörle tüketicilerin beğenisine sunulmasını kapsıyor. Güney Kore'ye Ağustos'ta dağıtılmaya başlayacak G2, AT&T, Sprint gibi ABD'li operatörler ve Avrupa'daki bazı ülkelere Eylül'de giriş yapacak. Aygıtın Türkiye dahil diğer ülkelerdeki satışına ise; Ekim sonuna kadar başlanmış olacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 29.07.2013
Kaynak: MK News

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler