LG, G Pro 3 akıllı telefonunda Odin çipsetine yer verebilir

LG, G Pro 3 akıllı telefonunda Odin çipsetine yer verebilir

Mobil pazarın en büyük üç üreticisi Samsung, Apple ve Huawei, kendi yarı iletken çiplerini tasarlayarak benzersiz donanımlar ortaya çıkarabiliyor. Project G adı altında birkaç yıl önce başlatılan LG içerisindeki proje de bunu hedefliyordu. LG Chem ve LG Display gibi firmanın alt kuruluşları arasında işbirliğine dayanan özgün telefon planlamasının ilk ürünü Optimus G ve daha sonra LG G2 olmuştu. Bu donanım odaklı projesini sonraki seviyeye çıkarmak için çaba harcayan Koreli üretici, önümüzdeki yılın başında ilk çipsetini tüketiciyle buluşturabilir.

Güney Koreli endüstri kaynaklarından alınan son verilere göre, yıl içerisinde 2,2 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A15 ve 1,7 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemcilerden oluşan bir çipin test çalışmalarını gerçekleştiren elektronik devi yarı iletken piyasasına çıkmaya hazır. 2015'in ilk aylarında tanıtılması beklenen LG G Pro 3'e eşlik edeceği iddia edilen yongada sistem çözümünün hangi özelliklerde dizayn edildiği bilinmiyor. Odin kod adıyla geliştirilen çipsetle LG'nin 6 inç kategorisindeki en güçlü donanımlardan birine imza atması bekleniyor.

Yıllardır tüm akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarında Amerikalı Qualcomm'a ait Snapdragon yongalarını kullanan LG, son olarak Samsung'un Note 4'te kullanılmak üzere satın aldığı çipsetler için büyük bir indirim yapan iş ortağıyla arasını bozmuştu. Yeni G Pro modelinde Qualcomm yer alamayacak olsa da, LG G4 için halen Snapdragon 805 ya da 810 en olası tercih gibi görünüyor. Buna rağmen üreticinin yeni donanımlar geliştirerek mobil cihaz deneyimini artırmak istemesi, tamamlanmasını ümit ettiğimiz oldukça güzel bir hamle.



Eklenme tarihi: 25.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler