Sony Z Ultra ve LG G Pad 8.3 Google Play Edition duyuruldu

Sony Z Ultra ve LG G Pad 8.3 Google Play Edition duyuruldu

Google I/O 2013'te resmiyet kazanan internet devinin Google Play Edition cihaz programı, HTC One ve Samsung Galaxy S4 ile mayısta resmen başlamıştı. Yeni Android işletim sistemi güncellemelerine en kısa süre içerisinde kavuşan, Bootloader kilidinden yoksun ve saf Android arayüzlü bu aygıtlara iki yeni model daha eklendi. Sony'nin Xperia Z Ultra ve LG'nin G Pad 8.3 çözümleri bugünden itibaren Google'nin yeni cihaz serisi kapsamında satın alınabilecek.



8,3 inç büyüklüğünde 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran, Qualcomm Snapdragon 600 çipset, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 5 MP arka kamera, 1,3 MP ön kamera, 4.600 mAh pil, Android 4.4 KitKat işletim sistemini bünyesinde barındıran LG'nin uzun süre sonra piyasaya sürdüğü ilk tablet G Pad 8.3, aynı zamanda Google tarafından GPE serisine kabul edilen ilk tablet bilgisayar oldu.

349$ fiyat etiketine sahip G Pad 8.3 Google Play Edition'un Play Store üzerinden satışı başlamış durumda. Siyah renkli sürümü tüketicilerle buluşturulan tabletin başka hangi bölgelerde satışa çıkacağı bilinmiyor.



Sony'nin ilk telefon-tablet melezi Xperia Z Ultra da Google Play Edition programına dahil oldu. 212 gram ağırlık ve 6,5 milimetre kalınlığındaki çözüm, 6.44 inçlik devasa Full HD TRILUMINOS ekranıyla tablet bilgisayarlardan geri kalmıyor. Dört çekirdekli Snapdragon 800 yongada sistem, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart desteği, 8 MP Sony Exmor R kamera, 3.050 mAh pil ve Android 4.4 KitKat işletim sistemi ile gelen cihazın perakende satış fiyatı, Galaxy S4 ve HTC One ile aynı seviyede: 649$

Özellikle yazılım geliştiricileri için cazip özellikleri bulunan Google Play Edition programının önümüzdeki dönemlerde genişlemeye devam edeceği tahmin ediliyor. Google ve Android üreticileri arasında yazılımsal etkileşimi artıran bu sistemin orijinal modeller için güncelleme hazırlama süresini de belirgin şekilde düşürdüğünü HTC One için Android 4.4 KitKat yükseltmesiyle tanık olmuştuk.



Eklenme tarihi: 11.12.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler