LG G Pad 8.3 resmiyet kazandı

LG G Pad 8.3 resmiyet kazandı


Son tablet bilgisayarın iki sene önce piyasaya süren ve o dönemden bu yana tablet kategorisi için başka bir aygıt geliştirmeyen LG, Optimus Pad ve Optimus Pad LTE'nin ardından üçüncü tabletini resmen duyurdu. Hızla gelişen tablet bilgisayar sektöründe kendine yer bulabilmek için acele kararlar vererek pişman olacağı ürünler satışa sunmaktan kaçınan teknoloji firması, yoğun araştırma-geliştirme faaliyetlerinden elde ettiği verilerle tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çözüm ortaya çıkarmaya çalışmış.

Tek elle kavranabilmesi için 126,5 milimetre genişliğinde üretilen ve bu boyutlara sığabilecek en büyük ekran ile donatılan LG G Pad 8.3, WUXGA (1920 x 1200 piksel) çözünürlüklü 8.3 inçlik IPS LCD ekrana sahip. Qualcomm'un 1.7 GHz hızında dört çekirdekli Krait 300 işlemci, Adreno 320 GPU'lu APQ8064T Snapdragon 600 yongası, 2 GB LPDDR2 RAM, 16 GB eMMC dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD kart desteği, 5 MP arka, 1.3 MP ön kamera, Bluetooth 4.0 + Low Energy, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, GPS, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi ve 4.600 mAh'lik bir güç ünitesini beraberinde getiren tablet bilgisayara LG'nin kendi geliştirdiği birtakım yazılımsal fonksiyonlar eşlik edecek.

QPair özelliği sayesinde bağlantı kurulan ikinci bir mobil cihaza düşen uyarıları geniş ekranlı G Pad 8.3 üzerinden görüntülemek mümkün olacak. Slide Aside, dört uygulamayı aynı anda çalıştırıp üç parmakla yana sürükleme hareketiyle işlemler arası geçiş sağlayacak. QSlide ise; tek pencerede üç farklı uygulamayı görüntüleyebilme imkanı sunacak.

2013'ün dördüncü çeyreğinde Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve diğer bölgelerdeki birçok ülkede tüketicilerin beğenisine sunulacak LG G Pad 8.3, muhtemel yıl sona ermeden Türkiye'ye giriş yapacak. Henüz nasıl fiyatlandırılacağı açıklanmayan 8 inç kategorisinin WUXGA çözünürlüklü ilk tablet bilgisayarının orta düzey bir fiyatla satılması bekleniyor.

LG G Pad 8.3 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız
LG G Pad 8.3

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 1.09.2013
Kaynak: LG

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler