LG Display, Quad HD çözünürlüklü ilk akıllı telefon ekranını tanıttı

LG Display, Quad HD çözünürlüklü ilk akıllı telefon ekranını tanıttı


Sıvı kristal ekran teknolojileri üzerindeki yoğun geliştirme faaliyetlerinin meyvelerini almaya başlayan LG Display, geçen ay duyurduğu dünyanın en ince LCD'sinden çok daha küçük boyutlardaki yeni çözümünü tanıttı. 5.5 inç büyüklüğündeki panel, 1.21 milimetrelik kalınlığıyla LC ekran türünün en ince örneği olmayı başarıyor. LGD'nin yeni nesil AH-IPS LCD'si kompakt yapısının yanı sıra sahip olduğu piksel yoğunluğuyla da dikkat çekiyor.

Quad HD (2560 x 1440 piksel) çözünürlük standardını benimseyen 5.5 inçlik ekran, 538 ppi piksel yoğunluğuna ulaşarak akıllı telefonlar için geliştirilmiş en yüksek ppi değerine sahip panel ünvanını üreticisine kazandırmış oldu. TFT katmanı yüksek elektron taşınabilirliği sağlayan düşük sıcaklıklı poli-silikondan (LTPS) imal edilen görüntüleme biriminin parlaklığı ise, 430 nit seviyesinde.

1.2 mm ekran çerçeveli AH-IPS LCD panel, HD çözünürlüklü bir donanımdan 4 kat daha fazla pikseli yapısında barındırıyor. Böylesine yüksek bir piksel yoğunluğu düzeyi, daha canlı, daha keskin ve daha genel anlamda daha kaliteli bir görüntünün oluşmasına imkan tanıyacak. Full HD standardının mobil endüstrideki her kademeden üretici tarafından hızla benimsenmesi QHD'ye geçişin firmaları pek zorlamayacağını gösteriyor. Fakat diğer donanım elemanlarının bu kadar kısa zamanda ikinci bir çözünürlük artışını kaldırabileceğinden şüphe ediliyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 22.08.2013
Kaynak: LG Display

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler