LG Display, Çinli üreticilere AMOLED ekran tedarik etmeye başlıyor

LG Display, Çinli üreticilere AMOLED ekran tedarik etmeye başlıyor

Yılın üçüncü çeyreğinde kar oranı düşse de gelirlerini 6 milyar doların üstüne çıkaran LG Display, küçük ölçekli AMOLED pazarına giriyor. Digitimes'in haberine göre, Çin'deki son görüşmelerinde iki yerli üreticiyle anlaşan LG'nin ekran üretiminden sorumlu departmanı, akıllı telefonlar için OLED tedariğine başlayacak.

Gelirlerinin %39'unu televizyonlar, %27'sini mobil cihazlar, %19'unu tablet, dizüstü, %16'sını ise monitör panellerinden elde eden Koreli üretici, mali rapor açıklamasında OLED satışlarının tabloyu etkilemeye başlayacağına işaret etti. Hakkında çıkan son haberleri bir anlamda doğrulayan şirket, Oppo ve Vivo gibi Çin pazarının AMOLED alımında zirve yapmış isimleriyle anlaşmaya yakın görünüyor.

Özgün tasarımlarıyla dikkat çeken telefonlara imza atan Oppo ve Vivo, ürünlerinde çoğunlukla AMOLED ekranı tercih ediyor. Halihazırda iki üreticinin de OLED tedarikçisi Samsung Display. OLED pazarının lideri, 2015 sonuna kadar Oppo'ya 15 milyon, Vivo'ya ise 6 milyon panel satmayı planlıyor. Eğer tedarik zincirine dahil olmak isteyen LG Display'in büyük indirimleri Oppo ve Vivo'yu ikna etmeye yeterse gelecek yıl Samsung'un payında azalma gözlenebilir.

2015 ilk yarısında 237 milyon akıllı telefonun satıldığı Çin, donanım satışlarına bel bağlayan Samsung için büyük öneme sahip. AMOLED ekranların yaygınlaşması için büyük çaba sarf eden üretici, nihayet bu yıl OLED teknolojilerini giriş seviyeye kadar indirmeyi başardı. Ancak kendisi gibi mobil cihaz satışlarından istediği geliri elde edemeyen LG
OLED kullanımı akıllı saat panelleri ve esnek ekranlı telefonlarıyla sınırlı olan LG Display, şimdilik Apple Watch için POLED tedariği dışında dikkate değer bir anlaşmaya sahip değil. Bunun başlıca nedeni ise, üretim kapasitesinin yeterli seviyede olmaması. Ancak 2017'de üretime başlayacak esnek OLED üretim hattı firmaya büyük avantaj sağlayacak gibi görünüyor. LG için kısa vadede 4.5 Gen tabaka üretebilen OLED fabrikasının hacmini artırmak ya da OLED TV paneli ürettiği tesislerde küçük ölçekli ekran üretimi için ortam oluşturması dışında bir çözüm yolu görünmüyor.



Eklenme tarihi: 30.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için
tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler