CES 2015: LG'den çift tarafı kavisli OLED ekran ve webOS akıllı saat

CES 2015: LG'den çift tarafı kavisli OLED ekran ve webOS akıllı saat

CES 2015'in ilk günlerine esnek ekranlı G Flex 2 ile damgasını vuran LG, fuarın gerçek yıldızı olma yolunda ilerliyor. Kavisli telefonundan sonra şimdi de LG Display sergi alanındaki yeni nesil P-OLED ekranı ve esrarengiz saati gündeme oturan üretici, büyük tanıtımlarının yanı sıra ortaya çıkardığı küçük gelişmelerle de basının ilgi odağında.

Yukarıdaki gördüğünüz akıllı telefon, LG Display standında sergileniyor. Sağ ve soluna doğru kavis almış bir plastik OLED panelin entegre edildiği prototip, Samsung'un Galaxy Note Edge çözümünü anımsatıyor. Aradaki fark ise, LG'nin cihazı her iki yanından saracak bir yapı benimsemiş olması ve çözünürlükte HD standardına takılı kalması. Şuan için Koreli üreticinin kabiliyetlerini sergilediği bu panelle alakalı açıklayabileceği gelecek planları bulunmuyor. Fakat bu prototipin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde hayata geçirilmesi beklenen eğilip bükülebilir mobil cihaz konseptine umut olduğu kesin.



LG'nin fuardaki ikinci sürprizi, Audi için özel olarak ürettiği akıllı saat oldu. Şık tasarımıyla dikkat çeken cihaz, dış görünüşünden çok işletim sistemiyle medyayı şaşkına uğrattı. webOS platformunun özel bir versiyonunu kullanan bu saat, şimdiye kadar iki Android Wear saati piyasaya süren firmanın çalışmalarını Android ile sınırlamadığını gözler önüne serdi.

Telefon kabiliyetlerine sahip olduğu tespit edilen Audi saati, otomobil devinin yeni nesil araçlarında NFC teknolojisiyle kapı açma gibi işlevleri yerine getirmek için kullanılabiliyor. Ortaya atılan iddialar, LG'nin 2016 için webOS tabanlı giyilebilir çözümler planladığını ileri sürse de; fuarda basının kurcalama şansı bulduğu ilk webOS saati örneği daha erken tarihler için umut veriyor. Aşağıdan kısa incelemesini izleyebileceğiniz webOS tabanlı LG/Audi saati hakkında daha fazla detay için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 8.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler