LG'den esnek OLED ekran üretimi için 1 milyar dolarlık yatırım

LG'den esnek OLED ekran üretimi için 1 milyar dolarlık yatırım

Samsung, şubatta 3,6 milyar dolarlık yeni yatırımla esnek OLED ekran üretimine hız vereceğini açıklamıştı. OLED piyasasının hakiminden sonra bir diğer büyük oyuncu LG de plastik tabanlı ekran teknolojileri için yeni yatırım hamlesini duyurdu. Firmanın resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla LG Display şirketinin 1 trilyon Kore wonu, yani yaklaşık 2,47 milyon ₺ yatırımla yeni bir üretim hattı açacağı müjdelendi.

Güney Kore'deki Gumi şehrinde konumlanan üretim tesislerine açılacak olan Gen-6 üretim hattı, plastik tabanlı esnek OLED üretimi gerçekleştirecek. Üretilecek esnek ekranlar akıllı saat, telefon gibi mobil cihazlardan OLED TV, otomotiv panellerine kadar geniş bir kullanım yelpazesine sahip olacak. Üretim ekipmanlarının tedarik edilmesi ve pilot üretim sürecinden sonra hacimli seri üretime 2017 ilk yarısında geçilmesi bekleniyor.

Tek bir Gen-6 tabakadan 200 adet 5,5 inç esnek OLED ekran çıkarabilen LG Display, aylık 1,5 milyon civarında akıllı telefon ekranı üretmek kapasitesine sahip olacak. Faal durumdaki 4.5-Gen hatları da dahil edildiğinde Seul merkezli şirketin büyük hacimli siparişlere hazır hale geleceğini söylemek mümkün.

2018'de esnek OLED ekranlı ilk akıllı telefonunu piyasaya süreceği konuşulan Apple, eğer iddia edildiği gibi tercihini plastik tabanlı yeni nesil panellerden yana kullanırsa en büyük tedarikçisi Samsung ve LG olacaktır. LG'nin bu hamlesiyle gelecekte on milyarlarca dolarlık bir endüstri haline gelmesi beklenen esnek ekran pazarındaki geleceğini hedeflediğini görüyoruz. Uzun süredir OLED pazarına hakim olan Samsung'un liderliği bakalım LG ve diğer esnek ekran meraklısı şirketlerin çalışmaları sonrası bozulabilecek mi.



Eklenme tarihi: 23.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler