LG Display, dünyanın en ince Full HD LCD panelini duyurdu

LG Display, dünyanın en ince Full HD LCD panelini duyurdu


LCD panel endüstrisinin öncü isimlerinden LG Display, akıllı telefonlarda kullanılmak üzere geliştirdiği yeni dokunmatik ekranını duyurdu. Gelşmiş tek cam çözümü olarak isimlendirilen 5.2 inç büyüklüğündeki görüntüleme çözümü ayrıca, 2.2 milimetrelik kalınlığıyla dünyanın en ince Full HD LCD'si ünvanını elde etmeye hak kazandı. Kalınlığı 0.5 milimetreye kadar düşürülebilen OLED ekranlarla kıyaslandığında 2.2 mm'lik incelik pek bir değere sahip olmasa da; LCD türünde dokunmatik panel entegreli bir donanımın bu kalınlıkta dizayn edilmesi mobil cihazlara büyük avantaj sağlayacaktır.

Ekranın kalınlığını 2.2 milimetreye indirebilmek için tek bir baskılı devre kartı yerine dokunmatik panel ve cam tabaka arasına iki esnek devre kartı yerleştiren Güney Koreli üretici, panelin yalnızca 2.3 milimetrelik bir ekran çerçevesine sahip olduğunu bildiriyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlük, 535 nit parlaklık, RGB alt piksel dizilim standardı, yoğun güneş ışığı altında dahi yüksek görünürlük değerine sahip ekranın bünyesinde barındırdığı yeni teknolojileri sayesinde çok daha yüksek karşıtlık oranı sağladığı ve görüntü kalitesinin sıradan IPS LCD'lere oranla ciddi bir artış gösterdiği belirtiliyor.

İnce formunun yanı sıra hafifliğiyle de dikkat çeken 5.2 inçlik Full HD dokunmatik ekranın ilk olarak LG Mobile tarafından 7 Ağustos'ta resmen tanıtılacak Optimus G2'ye entegre edilmesi bekleniyor.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 11.07.2013
Kaynak: http://lgdnewsroom.com/press_releases/2603

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler