LG Display, esnek OLED tedariği için Apple ile işbirliğine gidiyor

LG Display, esnek OLED tedariği için Apple ile işbirliğine gidiyor

Samsung, ekim ayı verilerine göre hala küçük ve orta ölçekli OLED pazarının %95'inden fazlasını elinde bulunduruyor. Ancak bir diğer Koreli teknoloji şirketi olan LG bunu değiştirmek için önemli hamleler yapıyor. ETNews'in son haberine göre, yeni üretim tesisini açmaya hazırlanan LG Display, Apple, Google ve Microsoft ile esnek OLED tedariğinde işbirliğine gidiyor.

2017 ilk yarısında aylık 1,5 milyon 5,5 inç ekran üretim kapasitesine sahip esnek OLED üretim odaklı fabrikasını faaliyete geçirmeyi planlayan LG, gelecek yıldan itibaren büyük siparişleri karşılayabilecek üretim hacmini yakalamış olacak. Her ne kadar ilk önemli anlaşmalarından biri olan Mi Note 2'de tedarik ettiği kavisli panellerin kalitesiyle Xiaomi'yi memnun edemediği konuşulsa da LG Display'ın hızlı gelişme gösterdiği tartışılmaz.

900 milyon dolarlık yatırımla inşası gerçekleştirilen esnek OLED üretim tesisinin tek başına Apple iPhone serisi cihazlara panel tedariğini karşılaması mümkün değil. Bu yüzden önümüzdeki yıllarda LG Display'ın iPhone serisi için ikincil panel tedarikçisi, Çinli üreticilerin Samsung'a alternatifi ve Microsoft, Google gibi yüksek kalite donanım arayışında olup yüksek satış potansiyeline sahip olmayan firmaların üretici ortağı olması bekleniyor. Koreli üreticinin ancak 2018 sonunda faaliyete geçecek 1,7 milyar dolarlık dev üretim tesisinden sonra OLED pazarında Samsung'a tam manasıyla rakip olabileceği düşünülüyor.



Eklenme tarihi: 16.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler