LG, ARM Cortex-A72 işlemcili bir çipset geliştiriyor

LG, ARM Cortex-A72 işlemcili bir çipset geliştiriyor

Akıllı telefon performansında en belirleyici donanım unsuru olan çipsetler, üreticilerin özgünleşmeye çalıştığı birimlerin başında geliyor. Kendi yonga, ekran, pil, bellek ve kamera sensörlerini üreten Samsung, tekeline almayı başardığı donanım tedariği sayesinde halen sektörde liderliğini muhafaza ediyor. Buna bir üretici olmasa da donanım tasarımcılığında büyük işler başaran Apple de dahil edilebilir. Önlerindeki bu iki başarılı serüveni gören diğer firmaların da son dönemde çözümü kendi donanımlarını geliştirmekte bulduğunu görüyoruz.

Kendi yongada sistem çözümünü tasarlama girişimleri üç yıl öncesine dayanan LG, Samsung'un izlediği rotayı takip etmekte kararlı olan isimlerin başında geliyor. İlk çipsetini NUCLUN adıyla geçen yıl piyasaya süren Güney Koreli teknoloji devi, ekran ve pil teknolojilerinde elde ettiği başarıyı yarı iletken sektöründe terarlayamamıştı. İlk çipinin güç verdiği G3 Screen telefonunda ciddi sorunlar yaşayan firma, hem tüketicilerin hem de iş ortağı operatörlerin ilgisini çekememişti.

Korea Times'in haberine göre, NUCLUN'dan sonra Snapdragon 810'a rakip Cortex-A57 işlemcili ikinci bir çip daha geliştirmekte olan LG, ısınma sorunları nedeniyle bu projesini sonlandırdı. Fakat üçüncü bir çip için ar-ge faaliyetlerine başlandığını rapor eden Uzak Doğulu haber kaynağı, 2015 sonunda TSMC tesislerinde seri üretime girecek yongada sistem çözümünün ARM Cortex-A72 işlemci mimarisini kullanacağını ileri sürdü.

2016'da satışa çıkması muhtemel LG G5 amiral gemi telefonunu hedef alan A72 işlemcili yongada yine ARM'nin yeni nesil Mali-T880 grafik işlemcisi mevcut olacak. Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek bir Exynos çipinden pek de farklı olmayacak gibi görünen LG'nin üçüncü çipset girişimi, LG G serisi telefon kullanıcılarına planlandığı gibi daha özgün bir mobil telefon tecrübesi yaşatır mı bilinmez. Ancak LG'nin bu hamlesiyle akıllı telefon piyasasına yönelik yatırımlarına yeni bir boyut kazandıracağı kesin. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 18.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler