LG, 6 inçlik esnek OLED ekran üretimine başladığını açıkladı

LG, 6 inçlik esnek OLED ekran üretimine başladığını açıkladı


Güney Kore medyası, günlerdir ülkenin iki büyük mobil cihaz üreticisini kapsayan esnek ekranlı aygıt iddialarıyla teknoloji dünyası heyecanlandırıyor. Nihayet bugün LG Display tarafından yayımlanan açıklama sayesinde, söylentiler son buldu ve iddialar resmiyet kazanmış oldu. Dünyanın ilk esnek ekranlı akıllı telefonu için panel üretimine başladıklarını duyuran LGD, POLED adını verdiği çözüme dair yeni detaylar da paylaştı.

Yalnızca 7.2 gram ağırlığında ve 0.44 milimetre kalınlığında tasarlanan ekran, yapısında barındırdığı OLED materyallerin özelliklerini muhafaza edebilmeleri için film benzeri bir kapsülleme teknolojisiyle işlenmiş. Esneyebilen ve sahip olduğu plastik arka plaka sayesinde kırılması oldukça güç bir yapıya kavuşan POLED, eğilip bükülmelere karşı dayanıklı olsa da son tüketiciye değişken bir formda sunulmayacak.

6 inç büyüklüğündeki panelin halihazırda LG Display fabrikalarında tam kapasiteyle seri üretime girdiği rapor ediliyor. Kavisli bir tasarımla gelmesi beklenen G Flex adlı çözümünü 2014'ün başında piyasaya sürebileceği konuşulan LG, yıllar sonra ilk defa AMOLED ekranlı bir telefon satışa sunmuş olacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 7.10.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler