LeTV, Snapdragon 820 çipsetli ilk telefonundan bahsetmeye başladı

LeTV, Snapdragon 820 çipsetli ilk telefonundan bahsetmeye başladı

Nisanda duyurduğu üç telefonla mobil cihaz piyasasına adımını atan LeTV, çerçevesiz ekran ve USB Type-C portlu ürünleriyle teknoloji dünyasının ilgisini çekmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz günlerde ilk satış rakamlarını açıklayan firma, üç ayda 1 milyon telefon satarak sektörün güçlü isimleriyle rekabet edebilecek seviyede olduğunu göstermişti. Asıl işi televizyon ve çevrimiçi video servisleriyle alakalı olan LeTV bu defa daha çarpıcı bir haberle gündemde.

Resmi Hong Kong sayfasından bir paylaşımda bulunan Pekin merkezli medya şirketi, Qualcomm'un Snapdragon 820 çipsetini kullanan ilk telefonundan resmen bahsetmeye başladı. USB-C portunu bir telefonda kullanan ilk isim olmasıyla ün salan şirketin sonraki hamlesi daha şaşırtıcı olacak gibi görünüyor.

1x nm FinFET mimarisiyle geliştirilen Snapdragon 820, Qualcomm'un 64-bit ARMv8 mikromimarisini temel alan ilk özel işlemcisi Hydra/Kyro'dan gücünü alacak. %40 daha yüksek performans ve %40 daha düşük enerji tüketimiyle Adreno 530 GPU'sunun mevcut olduğu yarı iletken çipte firmanın en gelişmiş kablosuz teknoloji çipi yer alacak.

2016'dan önce tüketiciyle buluşmayacağı bildirilen Snapdragon 820'nin şimdiden tanıtımı başlayan bir cihazda kullanılması tahmin edilenden daha erken satışa çıkacağını gösteriyor. Ancak LeTV'nin iş ortağının son teknoloji çözümünü kullanma fırsatı yakalamasında yerel bir üretici olmasının payı büyük. Qualcomm, muhtemelen Snapdragon 810'da yaşadığı sıkıntıların tekrar etmemesi adına yeni çözümünü dünya devi müşterilerinden önce daha küçük çaplı üreticilerde denemek istiyor olabilir. Yakında çeşitli sızıntılarla adından söz ettirmesi beklenen Snapdragon 820'li LeTV telefonu hakkında daha fazla bilgi için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 18.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler