Lenovo'nun 5 inç Full HD ekranlı yeni telefonu Vibe X resmiyet kazandı

Lenovo'nun 5 inç Full HD ekranlı yeni telefonu Vibe X resmiyet kazandı


Kişisel bilgisayar piyasasında HP'yi geride bırakarak liderliğe yükselen Lenovo, akıllı telefon pazarında da hızlı bir yükseliş göstererek ülkesindeki en büyük mobil cihaz üreticileri arasına ismini yazdırdı. Satış ağını Asya dışındaki kıtalara yaymak için çalışmalarını sürdüren Çinli teknoloji şirketi, Berlin'deki tüketici elektroniği fuarında yeni telefonunu duyurdu. Intel Atom yongada sistemli K900'ün halefi olarak geliştirilen yeni cihaz, bölgedeki üreticiler tarafından çokça tercih edilen ARM mimarili bir MediaTek çipsetten gücünü alıyor.

Vibe X adı verilen metal çerçeve ve ipeksi bir dokuya sahip polikarbonat kasalı akıllı telefon, 5 inçlik Full HD (1920 x 1080 piksel) IPS LCD ekran, Corning Gorilla Glass 3 dayanıklı cam, 1.5 GHz hızında dört çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemci, 357 Mhz PowerVR SGX544 GPU'lu MTK MT6589T yonga, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 13 MP arkadan aydınlatmalı ana kamera, 5 MP 84 derecelik geniş açılı çekim desteğine sahip görüntülü görüşme kamerası, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi, Lenovo'nun kendi geliştirdiği kullanıcı arayüzü ve 2.000 mAh'lik bir pile sahip olacak.Lenovo Vibe X

Lenovo'nun yeni akıllı telefonu, 6,9 milimetre kalınlığında ve sadece beş adet AA pil ile aynı ağırlığa tekabül eden 121 gramlık kasasıyla taşınabilirliği yüksek bir çözüm olarak üretilmiş. Çin'deki satışı ekimde başlayacak Vibe X, kasımda 12 ülkede daha erişilebilir hale gelecek. Cihazın K900'den daha düşük bir fiyatla çıkış yapması bekleniyor.

Lenovo Vibe X ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 8.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler