Lenovo'nun USB Type-C portlu ZUK Z1 telefonu resmen tanıtıldı

Lenovo'nun USB Type-C portlu ZUK Z1 telefonu resmen tanıtıldı

Lenovo, bütçe dostu segmentinde Huawei, Xiaomi gibi isimlerle rekabet edebilmek için internet üzerinden satışa odaklanan yeni bir marka oluşturmuştu. Küresel piyasada hem kendi hem de Motorola markasıyla satış yapan şirket, dünya devi üreticiler arasına ismini yazdırmış durumda. Geliştirilen ZUK Z1 adlı telefon da firmanın kalitesini en iyi şekilde göstermeye yetiyor.

5,5 inç Full HD ekranlı ZUK Z1, hem USB 3.0 hem de USB Type-C desteğine sahip ilk telefon olma özelliğine sahip. 4100 mAh çıkarılamayan pili hılza şarj edilebilen ve rakiplerine kıyasla çok daha hızlı bir şekilde veri alışverişi gerçekleştirebilen Z1'e dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 yongası güç veriyor. 13 MP arka, 8 MP ön kamera, çift nano SIM yuvası, USB Type-C üzerinden bağlanan özel kulaklık ve Android Lollipop işletim sistemini beraberinde getiren cihaza şimdilik yalnızca Çin pazarından erişmek mümkün.

JD.com üzerinden satılacağı açıklanan ZUK Z1, 3 GB RAM ve 64 GB dahili hafızasıyla yaklaşık 280 dolar fiyatla alıcı bulacak. Piyasa şartlarında çok makul bir fiyatlandırma benimseyen ZUK markasının ilk ürünü başarılı olması halinde çevre ülkelere satılabilir. Türkiye ve küresel sektördeki dieğr bölgeleri konuşmak için henüz erken.



Eklenme tarihi: 12.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler