Çentiksiz ekranlı, bütçe dostu Lenovo Z5 Pro tanıtıldı

Çentiksiz ekranlı, bütçe dostu Lenovo Z5 Pro tanıtıldı

Giderek genişleyen ekran boyutlarına ilk önce çentik tasarımıyla ayak uydurmaya çalışan akıllı telefon üreticileri, son olarak kızaklı mekanizma vasıtasıyla daha uzun ve geniş ekranlı çözümler dizayn etmeye başladı. Bu kervana katılma niyetini aylar önce açıklamış olan Lenovo, bugün gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde Z5 Pro adını verdiği çerçevesiz akıllı telefonunu Çin teknoloji medyasının beğenisine sundu.

6,39 inç Full HD+ Super AMOLED ekran ile yüzde 95 üstü ekran/kasa oranı elde eden Çinli teknoloji devi, Z5 Pro'yu Qualcomm'un 10 nm'lik yeni yarı iletken çipi Snapdragon 710 ile donatmış. 6 GB RAM, 64/128 GB hafıza, 16+24 MP arka, 16+8 MP ön kamera, ekran altı parmak izi okuyucu, 3350 mAh pil ve Android 9 Pie işletim sistemine sahip telefonda Dolby Sound destekli çift hoparlör, USB-C portu, kızılötesi ön kamerayla gelişmiş yüz algılama özelliği ve yapay destekli bir arayüz bulunacak. Kendi geliştirdiği bir tür kızak sistemiyle Z5 Pro'yu çentikten kurtaran Lenovo, bununla birlikte kullanıcılara ön kamerayla kayıt ve telefon ahizesine erişim için kızağı açık pozisyona getirme külfeti getirmiş oluyor.

Çin pazarına yönelik olarak lanse edilmiş olan Lenovo Z5 Pro, 6 Kasım'da resmen satışa sunulacak. Cihazın 6 GB RAM + 64 GB hafızaya sahip giriş versiyonu 1999 yuan (1590 ₺), 6 GB RAM + 128 GB hafıza versiyonu ise 2299 yuan (1800 ₺) fiyat seviyesinden tüketiciyle buluşacak.



Eklenme tarihi: 1.11.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler