4000 mAh pillli Lenovo K920 Vibe Z2 Pro resmen sertifikalandı

4000 mAh pillli Lenovo K920 Vibe Z2 Pro resmen sertifikalandı

Ultra ince alüminyum kasalı ve Intel işlemcili K900 ile ilk yüksek kalite akıllı telefon tecrübesini yaşayan Lenovo, dünyanın en büyük mobil pazarı Çin'in en büyük üretici konumunda. Bu başarısını bütçe dostu ürünlerine borçlu olsa da uluslararası pazar için marka değerini yükseltecek çözümler ortaya koymak isteyen teknoloji devi, K900'ü takip eden yeni cihazlar çıkarmaya devam etti ve farklı fiyat seviyelerinde farklı tüketici kitlelerine hitap eden şık cihazlar geliştirmeye başladı. Hızla gelişmini tamamlayan Lenovo, uluslararası pazara girmeden küresel mobil sektörde ilk beşe girmeyi başaran ilk yerel üretici oldu.

Yakında Motorola ile Amerika kıtasında, geri kalan bölgelerde kendi ismiyle akıllı telefon satışı gerçekleştireceğini ilan eden kişisel bilgisayar uzmanı, 5 Ağustos'ta yeni amiral gemisini gün yüzüne çıkaracak. K920 kod adlı telefon, daha önce Çinli bir operatörün tanıtımında görüntülenmiş ve bir Lenovo yöneticisi tarafından detaylandırılmıştı. Cihaz, son olarak Çin'in haberleşme dökümanları sertifikalama kuruluşu Tenaa tarafından listelendi.

6 inç 2560 x 1440 piksel ekran, 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 çipset, 3 GB RAM, 32 GB hafıza, çift LED flaşlı optik görüntü sabitleyicili 16 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve Vibe UI 2.0 kullanıcı arayüzünü beraberinde getirecek olan Vibe Z2 Pro, oldukça uzun bir kullanım süresi sağlayacak 4.000 mAh'lik bir pilden gücünü alacak. 7,7 milimetre kalınlığındaki telefon, kamera bölümünde estetik vidalamasıyla dikkat çeken polikarbonat kaplama dışında alüminyumdan imal edilmiş bir kasaya sahip.

2500 yuan, yani yaklaşık 845 lira fiyatla satışa çıkarılacak Lenovo K920 Vibe Z2 Pro'nun uluslararası pazarda satılıp satılmayacağı bilinmiyor. Avrupa ve Kuzey Amerika'ya yönelik planları olduğu bilinen Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden Lenovo, mobil piyasanın sonraki büyük oyuncusu olarak görülüyor. Firmanın birkaç senedir sektörün en hızlı büyüyen üreticisi olması, yapılan tahminleri doğruluyor.



Eklenme tarihi: 27.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler