Kulaklık Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kulaklık Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kulaklıklar, günlük hayatta en çok etkileşimde bulunulan teknolojik aksesuarların başında geliyor. Kulaklık çeşit ve modelleri hızla artarken, kullanıcılar kendileri için en uygun kulaklığı seçmekte güçlük çekiyor. Mobilcadde uzman ekibi, kulak seçmekte zorluk yaşayanlar için bir kulaklık rehberi hazırladı. “Kulaklık seçimi kişinin tarzını yansıtır.” diyen MobilCadde Genel Müdür’ü Erkan Yılmaz, kulaklık tercihi yaparken bu rehberin faydalı olacağını vurguladı.

İş ve günlük hayattaki koşuşturmacada sürekli kullanılan kulaklıklar, artık sadece müzik dinlemek için değil, telefon görüşmelerini yapmak için de kullanılıyor. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte tercih edilen kulaklık modellerinde birçok alternatif oluşmaya başladı. Piyasada her türlü fiyata bulabileceğiniz hızla artan kulaklık modelleri arasında, ihtiyacınız olan doğru kulaklığı seçmek oldukça önemli. Her ne kadar işlevleri aynı olsa da kulaklıklar tasarım ve kullanım amacına göre birbirinden ayrılıyor. İşlevine göre tercih edilebilecek kulaklık modellerini birlikte inceleyelim.

‘Dikkat çekmeyi sevmem’ diyenlere kulakiçi kulaklıklar
Kulaklık modellerinin en çok yaygın olan türü kulakiçi kulaklıklar, kendi haline müzik dinlemeyi sevenler tarafından oldukça tercih ediliyor. Müzik sesini doğrudan kulağınızda hissedebileceğiniz kulakiçi kulaklıklar ile ses kalitesi yüksek seviyede oluyor. Kulakiçi kulaklıklar ile dinlenilen müziklerde ya da yapılan görüşmelerde sesi dış ortama fazla yansıtmadığından çevre sakinleri rahatsız olmuyor. Küçük ve zarif yapıları ile kabloları görünmediği taktirde kulakta kendini belli etmez. Otobüs ya da özel bir seminerde dikkat çekmemek açısından tercih edilebilir. Ayrıca sarılarak minicik hale geldiği için kolaylıkla cepte taşımak mümkün.

‘Müzik olmazsa olmazım’ diyenlere kulaküstü kulaklıklar
Kulaküstü kulaklıklar rahat kullanılabilir olmasıyla dikkat çekiyor. Çeşitli renk ve modellerde olan bu tür, tarz desenleri ile çok cazip görünüyor. Müziğe düşkün kişiler tarafından oldukça talep gören kulaküstü kulaklıklarda iyi bir marka tercih edildiği takdirde müzik dinlemek daha keyifli bir hal alıyor. Kulaküstü kulaklıklar tasarım açısından konforlu olduğu için yolculuklarda, tatilde ya da günlük hayatta da tercih edilebilir.

‘Çok konuşurum’ diyenlere mikrofonlu kulaklıklar
Operatöründe kalan dakikaları sonuna kadar harcamayı sevenler için ideal seçim mikrofonlu kulaklıklar. Mikrofonlu kulaklıklar hem sağlık açısından hem de pratiklik arasından oldukça kullanışlı. Bu kulaklıklar sayesinde karşınızdaki kişinin sesini net duyabilmenin yanı sıra, dışarıdan gelen seslerden de izole olmuş olacaksınız. Sık sık telefon görüşmeleri yapıyorsanız mikrofonlu kulaklıklar tam size göre.

‘Aracım olmadan asla’ diyenlere bluetooth kulaklıklar
Günün büyük bir kısmını araç kullanarak geçiren kişiler için olmazsa olmaz Bluetooth kulaklıklar. İş temposunda bulunanların da tercih ettiği bluetooth kulaklıklar ile görüşme yapmak oldukça basit ve pratik. Bluetooth kulaklıkların diğer kulaklıklardan en önemli farklı eller serbest özelliği. Eller serbest özelliği sayesinde görüşmeleri araç kullanırken yapabileceğiniz gibi, iş hayatı koşuşturmasında da tercih edebilirsiniz. Ayrıca bluetooth destekli müzik kulaklıklarıyla da telefon görüşmelerinin yanı sıra sevdiğiniz müzikleri de dinleyebilirsiniz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bluetooth kulaklıklar sadece görüşme ve müzik dinleme amacıyla değil, ev ve sinema ses sistemlerinde de kullanılmaya başladı.

‘Ofiste rahat takılırım’ diyenlere kulak arkası kulaklıklar
Kulak arkası kulaklıklar kullanışlı tasarımları sayesinde ofis, okul gibi ortamlarda kolaylıkla kullanabilir. Bazı modellerinin katlanabilir yapısı sayesinde kolaylıkla çantada taşınabildiği için, öğrenci ve ofis çalışanlarının sık tercih ettiği bir modeldir. Bilgisayardan ya da telefondan sevdiğiniz müzikleri dinlerken oldukça kullanışlı bir ürün olan kulak arkası modeller her tarza uyum sağlıyor.

'Sporda müzik şart' diyenlere fermuarlı kulaklıklar
Spor yaparken en çok ihtiyaç duyulan şey şüphesiz ki müziktir. Sabah koşunuzu yaparken yahut spor salonunda yürüyüş bandında seansınıza devam ederken kulaklık ile müzik dinlemek size ritim sağlayacaktır. Özellikle koşularda, birbirine karışan kablolar, bu keyfi kabusa dönüştürdüğünden MobilCadde.com ekibi sporda fermuarlı kulaklık kullanmanızı öneriyor. Ayarlanabilen fermular, hem kablo karışıklığını önlüyor hem de kopma ve kulaklık hasar durumuna engel oluyor.



Eklenme tarihi: 18.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Zeynep Uylaş
twitter.com/ZeynebUylas

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler