Kavisli POLED ekrana sahip LG G Flex'in ilk basın görüntüleri sızdı

Kavisli POLED ekrana sahip LG G Flex'in ilk basın görüntüleri sızdı

Cam tabanlı sıradan ekranların yerini alacak düşük maliyetli plastik görüntüleme birimleri, bu sene resmen tüketiciyle buluşuyor. Samsung Display'ın yıllardır devam eden ar-ge çalışmaları, bu hafta firmanın kendi ülkesinde piyasaya sürülecek Galaxy Round ile ilk meyvesini verecek. Plastik tabanlı ekran teknolojileriyle ilgilenen bir diğer Güney Koreli üretici LG Display ise; kısa süre önce tanıtımını gerçekleştirdiği yeni nesil panelini ilk kavisli akıllı telefonuyla satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Esnek ekranlı bir akıllı telefon hazırladığını resmen doğrulayan LG'nin Android işletim sistemli yeni mobil çözümü, Engadget ve The Verge tarafından internete sızdırılan basın görselleri sayesinde detaylandı. Nexus S ve Galaxy Nexus'u andıran ürün yapısı, koruyucu camın yanı sıra ilk kez ekranın da kavisli hale getirildiği bir konseptte sunulacak.

G serisinin G2 ve G Pad 8.3 ve G Pro Lite'den sonra dördüncü üyesi olacak LG G Flex, POLED olarak adlandırılan LGD'nin ultra ince, kırılmaz ve esnek formdaki panelini beraberinde getirecek. 6 inç büyüklüğünde üretilip cihaza entegre edildiği tahmin edilen ekran, Samsung Galaxy Round'un aksine sağ ve sol yanından değil üstünden ve altından kavisli hale getirilmiş. Bu sayede telefon görüşmeleri sırasında yüze daha iyi uyum sağlayacak telefonun diğer teknik özellikleri henüz gün yüzüne çıkmış değil.

G Flex'in kasımda duyurulacağını ileri süren teknoloji medyası, telefonun uluslararası pazara mı sunulacağı yoksa Güney Kore'ye özel mi üretileceği hususunda herhangi bir bilgi vermedi. Yayımlanan son analizler, POLED üretim hacmini artırmaya yönelik yatırımlarına devam etse de LGD'nin dünya genelinde piyasaya sürülecek bir aygıt için yeterli seviyede panel üretimi gerçekleştiremeyeceği belirtiliyor.

LG G Flex'e ait ilk basın görüntülerine aşağıdaki resim galerisinden göz atabilirsiniz.

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 14.10.2013
Kaynak: The Verge

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler