Katı hal batarya dönemi iki yıl içerisinde başlayabilir

Katı hal batarya dönemi iki yıl içerisinde başlayabilir

Sıvı elektrotlu lityum pillerin yerini alması beklenen katı hal batarya teknolojisi birkaç yıl içerisinde tüketiciyle buluşabilir. Kore medyasına konuşan bir Samsung SDI yetkilisi, akıllı telefonlar için katı hal batarya üretiminin bir ya da iki yıl içerisinde başlayabileceğini açıkladı.

Havayla temasında patlamaya meyilli sıvı elektrota sahip mevcut lityum piller, entegre edildiği cihazların tüketiciye zarar verme ihtimalini artıran en önemli unsur. Fakat katı elektrot kullanan katı hal batarya sayesinde patlama ihtimali ciddi oranda düşmüş oluyor. Üstelik bu teknolojiyle sıradan lityum pile kıyasla kapasite iki kata kadar artırılabiliyor.

Düşük patlama riski, iki kata kadar kapasite artışı ve daha uzun kullanım ömrüyle katı hal batarya teknolojisi 2019'da piyasaya sürülmüş olabilir. Şimdiye kadar yüksek maliyeti ve orta büyüklükte akıllı telefon pil hücrelerine entegre edilme sürecindeki güçlükler nedeniyle yakın gelecekte piyasaya sürülmesi beklenmeyen pilin yoğun ar-ge çalışmaları sayesinde beklenenden daha erken seri üretime gireceği son haberle kesinleşmiş oldu. Bir diğer Koreli üretici LG Chem de 2020'den önce katı hal batarya üretimine başlamayı planlıyor.



Eklenme tarihi: 30.06.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler