İşletim sistemi Android, akıllı telefon iPhone

İşletim sistemi Android, akıllı telefon iPhone

Bir önceki haberimizde ilk çeyrekte sizlere Dünya’da satılan telefonlardan bahsederken model ve işletim sistemi gibi ayrıntılar yerine genel itibari ile markaya endeksli bir araştırma sonucu sunmuştuk. Şimdiki raporda ise yapılan araştırma akıllı telefonların model ve işletim sistemlerine göre 2013 ilk çeyreğinde nasıl bir sıralama sahip olduğunu gösteriyor.


Kantar Worldpanel Comtech’in araştırma raporu altı ülke içerisindeki 2013 ilk çeyrek satışlarını incelerken, satılan akıllı telefonların yüzde 64.2’si Android işletim sistemi kullanıyor. Sonuçlardaki rakamlara bakıldığında iOS Japonya’da Android’i geçmeyi başarırken, İspanya’daki Android kullanım oranı ise yüzde 93.5 ile apayrı bir rekora imza atıyor. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı da Windows Phone’un tabloda görünen yükselişi.


Akıllı telefonlara göre raporu incelediğimizde ise rekabetin baş rol oyuncuları iPhone 5 ve Galaxy S3’ün üst sıralardaki amasız savaşı göze çarpıyor. Zirvenin sahibi ise yüzde 15 oranla iPhone 5. Galaxy S3 ise yüzde 11.4’le rakibini takip ediyor.



Eklenme tarihi: 29.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler