Yeni iPhone'lerin kutu içeriğinde yine hızlı şarj aleti olmayacak

Yeni iPhone'lerin kutu içeriğinde yine hızlı şarj aleti olmayacak

iOS ekosisteminde geçen seneki iPhone'ler ile başlayan hızlı şarj desteği, bu sene de Apple'nin kutu içeriği konusundaki cimriliği yüzünden sekteye uğrayacak. Bin doları aşkın perakende satış fiyatıyla iPhone XS ve XS Max, beş senelik iPhone modelleriyle aynı kutu içeriğine sahip olacak.

Yeni iPhone XS ve XS Max, 18W hızlı şarj kabiliyeti sayesinde yarım saatte yüzde 50 şarj seviyesine ulaşabiliyor. Fakat kutu içeriğindeki 5W'lık şarj aileti ve USB-A kablosuyla bu fonksiyondan istifade edilemeyecek. Satın aldıkları üründe mevcut olan bu özelliği kullanmak için yeni şarj aleti ve şarj kablosu satın almak zorunda olan tüketiciler, Türkiye'deki Apple Store fiyat listesine göre şarj aleti için 429 ₺, USB-C kablo içinse 149 ₺, yani toplamda 578 liralık bir ek harcamayı gözden çıkaracak. 3.5 mm kulaklık aparatını da kutu içeriğinden çıkaran Apple, iPhone XS/XS Max sahiplerini 79 liralık ek mâli külfetin altına sokacak.

USB-C'den Lightning'e lisanslı kablo üretebilen tek üretici Apple olduğu için tüketicilerin başka bir seçeneği bulunmuyor. Fakat şarj aleti noktasında çok daha uygun fiyatlı çözümler mevcut. Hızlı şarj aleti ve diğer aksesuarları daha hesaplı fiyatlara satın almak için MobilCadde.com adresini ziyaret edebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 17.09.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler