iPhone Xs ve iPhone Xs Max resmen duyuruldu

iPhone Xs ve iPhone Xs Max resmen duyuruldu

Apple'nin yeni kampüsüne inşa edilen Steve Jobs sahnesi, bugün ilk büyük tanıtım etkinliğine ev sahipliği yaptı. Firma CEO'su Tim Cook'un açılış konuşmasıyla başlayan "Gather Round" sloganlı etkinlik, iPhone serisinde yeni bir dönemin resmen başladığını dünyaya duyurmuş oldu. Çentikli ekran tasarımı ve parmak izi yerine yüz tanıma sisteminde ısrarcı olduğunu gösteren Apple, tasarımda olmasa da donanımsal anlamda birçok yeniliğe imza attı.

iPhone X'in yerine Xs, iPhone 8 Plus'ın yerine 6,5 inçlik iPhone Xs Max

iPhone X'in yerini alan iPhone Xs, aynı 5,8 inçlik AMOLED ekranı beraberinde getiriyor. Paslanmaz çelik kasa, hem ön hem arkası yeni nesil yüksek dayanıklılığa sahip camla kaplı dizayn ve Face ID sensör seti ile ön kamera, ahize gibi komponentleri barındıran ekran çentiği ile gelen Xs, geçen seneki iPhone X dizayn anlayışını tamamen aynı şekilde yeni Apple müşterileriyle buluşturacak.

iPhone 8 Plus'ın yerini alacak olan iPhone Xs Max ise, 6,5 inç büyüklüğünde ve 2688 x 1242 piksel çözünürlükle 458 ppi Super Retina standartlarını koruyan devasa bir AMOLED ekranla donatılmış. HDR10 ve Dolby Vision uyumluluğu bulunan ekranı, Xs'de olduğu gibi yeni bir formülle geliştirilen çizilmelere karşı dayanıklı bir cam koruyor. Touch ID parmak izi okuyuculu son telefonlardan birinin yerini alan Xs Max da X ve Xs'de olduğu gibi Face ID yüz algılama sistemiyle cihaz güvenliğini sağlıyor. Face ID'de ikinci nesile geçen Apple, cihazın kilit açma hızının hatrı sayılır seviyede iyileştirildiğini belirtiyor.



Portre modunu bir üst seviyeye taşıyacak yeni kamera sensörleri

Her yeni iPhone tanıtımında olduğu gibi kamera yine en önemli gündem maddelerinden biri. hem Xs hem de Xs Max'ta çift sensörlü arka kamera çözümüne yer veren Apple, 2x optik yakınlaştırma, faz algılama, daha geniş çekim açısı ve daha büyük pikselli sensörlerle çekim kalitesini ciddi biçimde yukarı taşıdığını iddia ediyor.

Yenilenen bokeh efekt ya da portre modu, bu fonksiyonla çekilen fotoğrafların çekimden sonra derinliğinde değişiklik yapabilme imkanı tanıyor. Smart HDR ile HDR çekim kalitesinde Google'nin Pixel serisi cihazlarına yaklaşan Apple, aynı zamanda 7 MP'lik öz çekim kamerasını da hız bakımından iyileştirmiş.



7 nm'lik Apple A12 Bionic çipset

Bu etkinlikle birlikte Qualcomm ve Huawei'den sonra 7 nm'lik yarı iletken çözümünü tanıtan üçüncü firma olan teknoloji devi, Apple A12 Bionic adını verdiği çipsete ikisi performans, dördü enerji tasarrufu odaklı olmak üzere altı işlem çekirdeği yerleştirmiş. Çift çekirdekli büyük işlemcileri A11'e kıyasla yüzde 15 daha yüksek performans ve yüzde 40 enerji tasarrufu vaat eden A12, grafik performansını yüzde 50 yukarı taşıyan dört çekirdekli yeni GPU'su ve saniyede 5 trilyon işlem yapabilen sekiz çekirdekli nöral ağ işlemcisiyle iPhone X serisine piyasadaki en güçlü akıllı telefon ünvanını getirmeyi garantiliyor.

Videolarda stereo ses kayıt kabiliyeti kazanan, su ve to geçirmezlik sertifikası IP68 seviyesine çıkan, Avrupa'da eSIM, Çin'de ise iki fiziksel port sayesinde çift SIM desteğine kavuşan yeni iPhone'ler temel modelde 64 GB dahili hafızayla satışa sunulacak. Diğer iki hafıza seçeneği ise 256 ve 512 gigabayt olarak güncellenmiş olacak.



Uzay grisi, altın ve gümüş renk sürümleriyle 21 Eylül'de resmen satılmaya başlayacağı duyurulan iPhone Xs ve Xs Max, sırasıyla 999 ve 1099 dolardan başlayan fiyatlarla alıcı bulacak.



Eklenme tarihi: 12.09.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler