iPhone XR satışları beklentilerin altında kaldı, Apple hisseleri düştü

iPhone XR satışları beklentilerin altında kaldı, Apple hisseleri düştü

Geçen sene olduğu gibi bu sene de üç yeni iPhone ile tüketicilerin karşısına çıkan Apple, 750 dolar fiyat bandına yerleştirdiği iPhone XR ile hüsrana uğradı. İki hafta önce satışı başlayan LCD ekranlı yeni iPhone, beklentilerin altında kalan satış performansıyla Apple hisselerini de etkiledi.

Endüstri kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, iPhone XR için Foxconn ile 60 üretim hattı üzerine anlaşmaya varmış ve ek talepler için birkaç küçük çaplı firma ile anlaşılmıştı. Ancak ne ek talebe sebep olacak bir satış hareketliliği gözlendi ne de anlaşılan 60 üretim hattı tam kapasiteyle kullanıldı. Kaynaklar, Apple tarafından belirlenen üretim tahminlerinin yüzde 25-30 gerisinde kalındığını belirtiyor.

Çin'de yaklaşmakta olan 11.11 'Bekarlar Günü' öncesi satışları artırmak için henüz iki hafta önce satışa çıkan iPhone XR'nin fiyatında indirime giden Apple, Uzak Doğulu tedarikçilerin iddialarını adeta doğrulamış oldu. Düşük satış haberleri sonrası hisseleri düşüşe geçen teknoloji devi, bir trilyon dolar değerleme barajının altına düşerek ciddi kayıp yaşadı.



Eklenme tarihi: 6.11.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler