iPhone X üretimi normale dönüyor

iPhone X üretimi normale dönüyor

Batıda alışveriş faaliyetlerinin arttığı kış sezonu yaklaşıyor. Bu sene iPhone X adıyla özel bir telefon piyasaya sürecek olan Apple'nin üzerindeki baskı da artıyor. Çerçevesiz ekranlı yeni nesil telefonu yüzünden iPhone 8/8 Plus satışlarından beklentilerin altında geri dönüş alan teknoloji devi, iPhone X'i söz verdiği gibi kasımda satışa çıkaramazsa yıllar sonra ilk defa kış sezonunda sıkıntı yaşayabilir.

Digitimes'in Apple tedarik zincirinden kaynaklarına dayandırdığı son raporuna göre, korkulan çıkış tarihi erteleme ihtimali ortadan kalkmış görünüyor. Face ID donanım tedarikçilerinin sıkıntılarını çözdüğünü ve seri üretim veriminin normal seyrine girdiğini ifade eden kaynaklar, kasım ve aralık aylarında pazarın iPhone X'e doyacağını iddia ediyor. Ancak küresel çapta tüketicilerin talebini karşılayabilecek üretim hacmine 2018 başından önce ulaşılması öngörülmüyor.

Çin'den gelen ilk parti iPhone X'lerin satış kanallarına yollandığı bilgisi Digitimes'in raporunu doğrular nitelikte. İlk partiye 46.500 cihaz yetiştirebilen Foxconn'un önümüzdeki günlerde bu kapasiteyi kademeli olarak artırması bekleniyor. Gelecek hafta ön siparişe açılacak olan iPhone X, 3 Kasım'da belirli ülkelerde satılmaya başlayacak.



Eklenme tarihi: 17.10.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler