iPhone X, Samsung'a Galaxy S8'den daha fazla gelir sağlayacak

iPhone X, Samsung'a Galaxy S8'den daha fazla gelir sağlayacak

Donanım parçası satışlarından elde ettiği gelirin üçte biri Apple'den gelen Samsung, yayımlanan yeni bir analize göre iPhone X sayesinde daha çok kar etmeye başlayacak. Wall Street Journal'in gündemine taşıdığı analiz, iPhone X'in Samsung'a kendi amiral gemisi Galaxy S8'den daha fazla kar sağlayacağını öngörüyor.

Piyasaya sürüldükten sonraki 20 ay içerisinde yaklaşık 130 milyon satması beklenen iPhone X, Samsung'a cihaz başı 110 dolarlık donanım satışı olarak geri dönecek. Yeni nesil Apple telefonu 14 milyar dolar civarında gelir sağlarken, Samsung'un cihaz başına 204 dolar donanım geliri elde ettiği Galaxy S8'in ise 50 milyon satışla toplam 10 milyar dolar parça satışı getirecek. Genel toplamda iPhone X'in Samsung'a getirisi 4 milyar dolar daha fazla oluyor.

2017'de finans kuruluşları dışında küresel pazarın en çok kar eden iki şirketi olması beklenen Apple ve Samsung, her ne kadar birçok farklı sektörde doğrudan rekabet içerisinde olsa da iyi birer iş ortağı olmaları sayesinde devasa projeleri hayata geçirebiliyor. İki teknoloji devine yüksek kar getiren bu projelerle sektörün gidişatına da yön verilmiş oluyor.



Eklenme tarihi: 2.10.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler