iPhone X, iPhone SE ve iPhone 6s'nin üretimi sonlandırıldı

iPhone X, iPhone SE ve iPhone 6s'nin üretimi sonlandırıldı

Büyük iPhone tanıtımı nihayete erdi ve Apple'nin resmi internet sitesini tekrar yayına almasıyla önemli bir gelişme gün yüzüne çıktı. iPhone XS, XS Max ve XR'den oluşan yeni ürün ailesini gelecek hafta piyasaya süreceğini açıklayan Apple, üç yeni cihazla birlikte üç eski modelin üretimini sonlandırdığını da duyurdu.

Geçen yılki iPhone ailesine 10. yıla özel olarak giriş yapan iPhone X, yerini iPhone XS'ye bırakarak resmen piyasadan çekildi. Nispeten yüksek üretim maliyeti nedeniyle fiyatta indirim yapmaya yanaşmayan Kaliforniyalı teknoloji şirketi, çareyi iPhone X'i tamamen üretimden kaldırmakta buldu.

iPhone X ile birlikte Apple'nin 4 inçlik son telefonu olan 2016 model iPhone SE ile iPhone 6s'nin de üretimine son verildi. Üç modelin girip üç modelin çıkış yaptığı iPhone serisinde son durum şu şekilde;

- iPhone 7
- iPhone 8, 8 Plus
- iPhone XR
- iPhone XS
- iPhone XS Max

En alt seviyede fiyatı 449 dolar seviyesine çekilen iPhone 7'yi tüketiciye sunmaya devam edecek olan Apple, mobil cihaz serisinin en tepesine ise 1099 dolarlık iPhone XS Max'ı koymuş olacak. Fiyat ve ekran büyüklüğü ortalaması ciddi bir artış gösteren serinin önümüzdeki dönemde satış hacmine olumlu yansıyacak bir performans sergileyeceği öngörülüyor.



Eklenme tarihi: 13.09.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler