Gelecek iPhone'de kullanılacak PowerVR Furian GPU mimarisi detaylandı

Gelecek iPhone'de kullanılacak PowerVR Furian GPU mimarisi detaylandı

Mobil sektördeki onuncu yılını dolduran iPhone serisi, piyasaya sürüldüğünden beri Imagination Technologies tarafından tasarlanan GPU'ları kullanıyor. Apple'nin benzersiz başarısıyla birlikte mobil GPU dünyasındaki etkisini de artıran IMG, son yedi senedir Rogue mimarisiyle faaliyetlerini yürütüyordu. Bugün nihayet ihtiyaç duyulan yeni mimarinin detayları paylaşıldı.

Imagination Technologies tarafından her yıl Kaliforniya'da düzenlenen teknoloji zirvesi, bu sene yeni Furian mimarisinin tanıtımına ev sahipliği yaptı. 14 nm ve altı üretim süreci teknolojileri göz önünde bulundurularak tasarlanan GPU mimarisi, 4K Ultra HD çözünürlüklü mobil cihazların önünü açıyor, sanal gerçeklik VR ve artırılmış gerçeklik AR uygulamalarına destek sunuyor.

İngiliz yarı iletken çip tasarımcısı, yeni Furian mimarisini kullanan bir grafik işlemcinin iPhone 7'lerde kullanılan Rogue mimarili Series7XT ile kıyaslandığında nihai performansı %70-90 artacağını öngörüyor. Henüz IMG ve müşterilerinin üzerinde ar-ge çalışmalarını sürdürdüğü Furian mimarisi, 2017 ortalarında ilk resmi GPU tasarımlarına kavuşacak. Series8XT olarak isimlendirilecek üst seviye ilk tasarımın 2018 yılındaki iPhone çözümlerine eşlik etmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 9.03.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler