iPhone ve iPad için geliştirilen ilk USB bellek: iStick

iPhone ve iPad için geliştirilen ilk USB bellek: iStick

Depolama çözümleri ve iOS cihazları için donanım üretimi gerçekleştiren Hyper firması, birkaç gün önce benzersiz bir projesi için bağış toplamaya başladı. İki yıl önce geliştirdiği bir USB bellek için Apple'nin "Made for iPhone/iPad" sertifika programına başvuruda bulunan firma, nihayet tüm şartları yerine getirerek iPhone, iPad ve iPod touch destekli ilk USB belleği gün yüzüne çıkardı. 100.000$ bağış hedefiyle başlayan kampanyası üç günde yarım milyon doları aşan Hyper, seri üretim ekipmanlarını tedarik etmeye başladı bile.

Standart USB portuyla PC, Mac; Lightning portuyla da iOS cihazlarına bağlanabilen iStick adlı USB flaş bellek, alüminyum ve plastik materyalden imal edilmiş. 10 gram ağırlığındaki taşınabilir bellek, özel iOS uygulaması sayesinde 2,5 MB/saniye okuma, 1,9 MB/saniye yazma hızı sunuyor. Aynı zamanda bellek üzerinden video izleme desteğine de sahip olacak. Yakalanan yüksek bağış rakamının bir getirisi olarak flaşı şifreleme imkanı da sağlayacak san Francisco merkezli şirket, 8, 16, 32, 64 ve 128 GB depolama seçenekleriyle iStick çözümünü tüketicilerin beğenisine sunacak. Perakende satış fiyatı ise sırasıyla; 129$, 169$, 199$, 299$ ve 399$ olacak.

16 Haziran'da sona erecek KickStarter kampanyası bitene kadar bellekleri %50'ye varan indirimlerle sipariş etmek mümkün. İlk ürününü veren bu konsept, iOS işletim sistemli cihaz sahiplerine oldukça pahalıya mal olacağa benziyor. iStick için hazırlanan tanıtım videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz.





Eklenme tarihi: 19.05.2014
Kaynak: KickStarter

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler