iPhone artık Türkiye’de çalışacak

iPhone artık Türkiye’de çalışacak

Müzik çalar ve internet tarayıcısını cep telefonu ile birleştiren iPhone, Türkiye’de de kullanılmaya başlandı. Bugün sadece ABD’de AT&T GSM operatörü tarafından çalıştırılabilen iPhone’un eski versiyonlarını ABD’den yasal yollarla Türkiye’ye getiren cep telefonu satıcıları cihazın kırma işlemini gerçekleştirip telefonu Türkiye’deki 3 GSM operatörüne açıyorlar. ABD’de 200 dolara düşen iPhone’a Türkiye’de sahip olmak isteyenler ise 1.350 YTL ile 1.750 YTL arasında bir fiyatı gözden çıkarmak zorunda. Bugün sadece ABD’de AT&T GSM operatörü tarafından çalıştırılan iPhone’u geçtiğimiz ay 17 yaşındaki George Hotz kırmıştı. ABD’yi karıştıran bu olay sonrasında Apple yeni güvenlik önlemleri almıştı. Apple iPhone

150 YTL karşılığında kırılıyor
4 ay önce ABD’de Apple tarafından piyasaya sürülen ve ilk çıktığı gün ABD’de heyecan rüzgarı estiren iPhone Türkiye’de de yoğun ilgi görüyor. Bazı bilgisayar programcıları tarafından geliştirilen teknikle bugün birçok telefon satıcısı tarafından bile kırılabilen iPhone, Avea, Vodafone ve Turkcell gibi GSM operatörlerinde kullanılabiliyor. Cep telefonu satıcıları ABD’den getirilen iPhone’ları önce kayıt ettiriyor, sonra 150 YTL karşılığında kırıp Türkiye’deki tüm GSM operatörlerinde kullanılabilir hale getiriyorlar. Türkiye’de internet sitelerinden de satılabilen iPhone’lara ulaşmak çok zor değil.

Apple iPhone ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Kilitlenme ihtimali var
iPhone satıcıları Türkiye’de sadece eski versiyonların kırılabildiğini belirterek, "ABD’den getirilen iPhone’ları Türkiye’ye girişte kayıt yaptırıyoruz. Türkiye’de bazı bilgisayar programcıları tarafından kırma işlemini yapıyoruz. iPhone’u kırdıktan sonra tüm programları kullanabiliyorsunuz. Ancak yinede kilitlenme olası çok az da olsa bulunuyor."

iPhone’u kırmak için 500 saat
Amerika’da Apple’ın iPhone model telefonunu çalıştırabilen tek operatör olabilmek için milyon dolarları gözden çıkaran AT&T’nin tüm yatırımını, boşa çıkaran 17 yaşındaki George Hotz, şifreleme sistemini kırarak telefonun diğer operatörlere ait sim kartlarla da çalışabilmesini sağlamıştı. Geçtiğimiz ay 17 yaşındaki Hotz, 500 saatlik çalışması ile sadece AT&T ile anlaşması olan iPhone’u tüm operatörlerle çalışır hale getirmesinin ardından doğan kriz son bulmuştu.



Eklenme tarihi: 12.10.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler